MATCHVINNER: Adebayo Akinfenwa bidro til Wimbledons opprykk til League One. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Adebayo Akinfenwa bidro til Wimbledons opprykk til League One. Foto: ScanpixVis mer

Verdens sterkeste fotballspiller med drømmedag på jobben

- Og folk sa jeg var for svær til å spille fotball ... Haha!

(Dagbladet): 14 år etter at «protestklubben» AFC Wimbledon ble stiftet, er reisen fra nivå ni til Englands tredje øverste divisjon fullført. I kveldens opprykksfinale mot Plymouth sikret den snart kontraktsløse kulthelten Adebayo «The Beast» Akinfenwa bragden med å sette inn 2-0 fra straffemerket på overtid.

Etterpå benyttet spissen som har fått betegnelsen «verdens sterkeste fotballspiller» et intervju med Sky Sports til å komme med en direktesendt jobbsøknad.

- Teknisk sett tror jeg at jeg er arbeidsløs, så dere managere der ute: Ta kontakt med meg og gi meg en jobb, sa matchvinneren med et stort glis om munnen.

- Alt er mulig Muskelbunten har følt seg avskrevet som fotballspiller mange ganger, mye på grunn av sin massive kroppsbygning. Ifølge BBC veier Akinfenwa over 100 kilog og løfter dobbelt så mye i benkpress.

Selv mener 34-åringen ikke at musklene er noen hindring. Derfor kom han også med et stikk til de som har tvilt på ham etter å ha avgjort til Wimbledons fordel på Wembley.

- Og folk sa jeg var for svær til å spille fotball ... Kom igjen, da! Haha!

- Blir ikke bedre Akinfenwa er innstilt på at tiden i Wimbledon nå er over, en klubb som ble startet i protest etter at laget skiftet navn til MK Dons og ble flyttet bort fra sitt opprinnelige tilholdssted.

Derfor var Akinfenwa glad for å kunne avslutte karrieren i blått på en glitrende måte.

- Det er en fantastisk følelse. Det finnes ikke en bedre måte å forlate denne klubben på enn med et opprykk. Det er nydelig.