Verdens sterkeste mann

Hossein Rezazadeh fra Iran er fortsatt verdens sterkeste mann. Han forsvarte sin OL-tittel i supertungvektsklassen i vektløfting.

Den iranske kolossen på snaut 163 kilo løftet til sammen 472,5 kilo, som er tangering av hans egen verdensrekord. I et ekstraforsøk satte han verdensrekord i støt med 263,5 kilo.

- En olympisk gullmedalje er en ting av stor verdi, og det er viktig både for meg og landet mitt. Jeg trente hardt for dette, og Allah hjalp meg, sa Rezazadeh som tok Koranen med seg opp på seierspallen.

- Jeg gjorde det bra i dag. Jeg kom hit full av kraft og var trygg på at jeg skulle greie gullet. Medaljen tilegner jeg Irans folk og alle som har hjulpet meg.

Og han ga ingen trøst til konkurrentene som håper at de skal beseire ham neste gang.

Vil løfte 500

- Jeg kan løfte enda tyngre vekter. Om jeg beholde helsa, vil jeg bli den første som løfter 500 kilo.

Amerikanske Shane Hamman, som ble nummer sju onsdag, er helt enig. Han mener at Rezazadeh har helt feil teknikk.

- Han bøyer armene, og det skal man ikke gjøre. Om han forbedrer teknikken, tør jeg ikke tenke på hvor mye han kan løfte. Han er den sterkeste mann jeg har sett, sa han.

Viktors Scerbatihs fra Latvia, som tok sølv med 455 kilo, innrømmet også at han er sjanseløs.

Uslåelig

- Det er urealistisk å tenke på gull når han er med. Realistisk sett er han uslåelig. Ting kan endre seg, men som jeg ser det nå har ingen sjanse til å bli så god som ham, sa Scerbatihs som altså var slått med 17,5 kilo.

Velitsjko Kholakov fra Bulgaria tok bronsen.

Men om Rezazadeh er verdens sterkeste, så betyr ikke det at han kan si og gjøre som han vil. På en merkelig pressekonferanse måtte svarene hans godkjennes av en iransk leder før han fikk ytre dem.

Rezazadeh løftet til gull noen timer etter at OL fikk en lei slutt for Stian Grimseth. Han løftet 185 kilo i rykk, men skadet seg i sitt første forsøk i støt og forlot hallen på båre.

(.NTB)