Verdens største blir enda større

Snart rulles Norway Cup i gang for 32. gang. General Frode Kyvåg er klar til å ta imot barn og ungdom fra 37 nasjoner.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Interessen for Norway Cup tar fullstendig av. I år står over 60 lag på venteliste for å spille fotball med barn og ungdom fra 37 nasjoner. 10 300 mennesker legger seg inn på skoler i Oslo by. Generalsekretær Frode Kyvåg må bare erkjenne at det ikke er plass til alle som vil delta i verdens største fotballturnering.

-  Summen er stor i år. Vi ønsker ikke å bli større nå. Grunnen er at vi har funnet en måte å arrangere dette på som passer oss bra. Men vi liker selvfølgelig at interessen er stor, sier han.

Hardtrening

Skeids debuterende 11-åringer Oliver Hatløy Brenna og Thomas Skjørberg gleder seg vilt til avspark 25. juli. De ligger i hardtrening for å være i toppform til turneringen.

-  Nå som det er skoleferie, trener vi fem timer om dagen. Det går mest på skudd og redninger. Denne turneringen skal vi vinne, sier Oliver til Dagbladet.

Bedre forberedt

Frode Kyvåg kan skryte av at han er like godt forberedt.

-  Dette blir stort. Vi har ekstremt bra kontroll. I år er vi faktisk bedre forberedt enn vi har vært tidligere, røper mister Norway Cup.

Det tror fotballspilleren Thomas Skjørberg også.

-  Han har gjort det en del ganger før. Jeg er sikker på at Frode Kyvåg vet hvordan man skal arrangere en så stor turnering, sier Skjørberg.

Planen klar

Bækkelaget og Kyvåg kommer til å ha 1500 frivillige i sving - 1100 fra egen klubb - for å legge forholdene til rette for alle som deltar. Under fjorårets arrangement fikk staben virkelig testet seg. Det ble kaos da 700 kamper måtte flyttes da regnet øste ned over sletta på turneringens første dag. Kampene ble flyttet til andre baner, og i år har Kyvåg og kollegene hans en slagkraftig plan om værgudene skulle slå seg vrange.

-  Deltakerne skal ikke merke om vi får høy puls og må jobbe med andre alternativer. I år har vi en løsning på det meste, lover Kyvåg.