SKIVEBOM: Delta Airlines gratulerte USA med seieren over Ghana med de beste intensjoner. Dessverre hadde ikke gjengen i avdelingen for sosiale medier lest seg opp på sjiraffens naturlige habitat. Foto: Twitter
SKIVEBOM: Delta Airlines gratulerte USA med seieren over Ghana med de beste intensjoner. Dessverre hadde ikke gjengen i avdelingen for sosiale medier lest seg opp på sjiraffens naturlige habitat. Foto: TwitterVis mer

Verdens største flyselskap legger seg flate etter «sjiraffbråk»

- Det var feil og upassende.

(Dagbladet): Sent i i går kveld kunne USA juble for seier i sin VM-premiere mot Ghana etter at John Brooks headet inn 2-1-målet i sluttminuttene.

Grunn nok til å feire. Det syntes også verdens største flyselskap Delta Air Lines som la ut en fotomontasje på sin Twitter-profil.

Bildet viser målscorer Clint Dempsey, frihetsgudinnen sammen med tallet to og en sjiraff sammen med tallet én.

I utgangspunktet en festlig sammensetning, men det er et problem. Det finnes ikke sjiraffer i Ghana.

Vondt ble verre Bommen gikk (naturlig nok) ikke offentligheten hus forbi, og etter å ha fått det glatte lag på mikroblogg-nettstedet krøyp Delta Airlines til korset og fjernet bildet samtidig som de kom med en unnskyldning.

Men denne skulle gjøre ting enda verre.

Takket være en liten skrivefeil, endret hele meldingen betydning, og kunne leses slik:

- Vi beklager valget av bildet i vår kostbare («precious») tweet, skrev de.

Planen var etter alle solemerker å skrive «forrige tweet» («previous»), men som de fleste vet kan stavekontroll være en uting. Dette første selvsagt til at flyselskapet måtte unnskylde. Igjen.

- Vi beklager valget av bildet i vår forrige tweet. Vi sender våre beste lykkeønskninger til alle lag.

- Vi er veldig lei oss I løpet av dagen har Delta også bedt om unnskyldning på sine hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I går kveld la vi ut en gratulasjon til det amerikanske landslaget på både Twitter og Facebook. Meldingen inneholdt et bilde av en sjiraff som skulle representere Ghana.

- Vi lyktes ikke med å opptre i tråd med det som forventes av oss, og det er vi veldig lei oss for. Vi har nå fjernet bildet, og skal forsikre oss om at framtidige bilder er i tråd med våre verdier.

USAs neste kamp i gruppespillet går mot Portugal i Manaus på søndag.