Verdens største fotballstjerner kommer til Lerkendal

Trondheim tildelt Supercup-finalen.

SUPERCUP: I år møttes Real Madrid og Sevilla i Supercup-finalen. Om to år møttes vinnerne av Champions League og Europa League i Trondheim. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB Scanpix
SUPERCUP: I år møttes Real Madrid og Sevilla i Supercup-finalen. Om to år møttes vinnerne av Champions League og Europa League i Trondheim. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): UEFA har tildelt Trondheim og Lerkendal Supercup-finalen for 2016.

Det offentliggjorde UEFA selv nå i kveld.

Dermed vil Norge få noen av verdens største fotballstjerner på besøk for én storkamp 9. august om to år.

- Vi er beæret over at UEFA tildelder Lerkendal Supercup-finalen. De kjenner Trondheim, Lerkendal og vår arrangørkompetanse etter mange år i Champions League, sier Tove Moe Dyrhaug i RBK.

Fotballpresident Yngve Hallén forteller at NFF har jobbet lenge for å få Supercup-finalen til Lerkendal.

- Det har vært et mål om å få denne finalen til Norge, og jeg er glad for at felles arbeid for å få dette til har lyktes. Lerkendal har historisk vært vår fremste mesterligaarena, og da er det naturlig at Lerkendal er arenaen hvor Norge arrangerer denne finalen for første gang, sier Hallen i en pressemelding.

UEFA offentliggjorde også at Champions League-finalen i 2016 vil bli holdt i Milan, mens Europa League-finalen går i Basel.

Supercup-finalen avholdes hvert eneste år i august mellom vinneren av Champions League og Europa League. UEFA ønsker at finalen skal spilles på ulike steder hvert år - og i år ble den spilt i Cardiff, hvor Real Madrid slo Sevilla 2-0.

UEFAs event-sjef Daniel Ribeiro var på besøk i Trondheim i juli for å inspisere, og  bekreftet da at byen var egnet for Supercup-finalen.

- En fantastisk by. Ikke for liten, ikke for stor, sa Ribeiro til adressa.no i sommer.