Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens største hoppbakke blir enda større

Til vinteren kan det hoppes 250 meter i Vikersund etter regelendring.

VERDENSREKORDHOLDER: Johan Remen Evensen satte to nye verdensrekorder i Vikersund sist vinter. Den gjeldende er på 246,5 meter. Nå skal det være mulig å hoppe over 250 meter etter at FIS endret regelverket for skiflygingsbakker.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VERDENSREKORDHOLDER: Johan Remen Evensen satte to nye verdensrekorder i Vikersund sist vinter. Den gjeldende er på 246,5 meter. Nå skal det være mulig å hoppe over 250 meter etter at FIS endret regelverket for skiflygingsbakker.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Skiflygingsbakken i Vikersund blir fem meter lengre. Det ble klart etter at Det internasjonale skiforbundet (FIS) justerte reglene i forrige uke.

Endringene består i tilpasninger av hoppet og en forbedring av profilen i nedre del av unnarennet. Dette medfører at skiflygingsbakken i Vikersund blir cirka fem meter lengre, og det skal ikke være snakk om store eller kostbare endringer, heter det i en pressemelding fra Stiftelsen Vikersund hoppsenter.

Endringene er et ledd i arbeidet med å gjøre skiflygingsbakker sikrere for hopperne. Arbeidet blir gjort i løpet av sommeren slik at bakken i god tid før VM i skiflyging fra 23.-26. februar neste år.

Under prøve-VM sist vinter ble det hoppet for første gang i den nye Vikersundbakken for første gang. Vikersundbakken tok tilbake verdensrekorden med Johan Remen Evensens fantastiske svev på 243 meter og 246,5 meter. Verdenscuprennet ble tidenes skiflygingsfest med hele 139 hopp over 200 meter, hvor av seks var over den gamle verdensrekorden på 239 meter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media