Verdens største legobygning

I dag åpnet Allianz Arena - i lego!

(Dagbladet.no): I dag åpnet det som ifølge nyhetsbyrået AP er verdens største legobygning. Fem designere har jobbet i fem måneder med plasseringen av de over en million legobrikkene som utgjør den 22,5 kvadratmeter store bygningen.

Fotballstadioen er en nærmest tro kopi av den splitter nye Allianz Arena, der Bayern München og byrival TSV 1860 München skal spille sine hjemmekamper.

30000 tilskuere er på plass på tribunene på legobanen, som står den tyske legolandparken i Guenzburg i Sør-Tyskland

. Hundre av plassene på vip-tribunen er gitt til legofans som har laget egne figurer i anledning avdukningen.

En av de største utfordringene for legodesignerne, var å få til den skjell-liknende utsmykkingen rundt stadioen.

Den var umulig å skape med vanlige legobrikker, og det måtte utvikles nye brikker for at arenaen skulle bli naturtro.

Bygningen, som er usedvanlig detaljert, er laget i en skala på 1:50. Den gir innsikt i mange områder som til vanlig er stengt for publikum.

Du får se både garderobene, vip-plassene og pressetribunen.

ÅPNET: Styreformann i Bayern München, den tidligere fotballstjernen Karl-Heinz Rummenigge (t.h) åpnet legobanen sammen med visepresidenten hos byrival 1860 München, Wolfgang Hauner. Foto: Scanpix/EPA
ÅPNET: Styreformann i Bayern München, den tidligere fotballstjernen Karl-Heinz Rummenigge (t.h) åpnet legobanen sammen med visepresidenten hos byrival 1860 München, Wolfgang Hauner. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

I tillegg er det lagt inn lyd av jublene tilskuere, det blinker i fotografenes blitzlamper og høydepunktene fra legokampene vises på to storskjermer inne på tribunen.

Du er for øvrig svært fotballinteressert hvis du så hvilken bane som var gjenskapt. For originalen åpner ikke før 31. mai i år.

STOR: Arenaen er på 22,5 kvadratmeter, altså like mye som en grei studenthybel.
POPULÆR: Mange strømmet til da banen ble avduket i dag.
TILSKUER: Karl-Heinz Rummenigge prøver tribunen på den nye arenaen.
KAMP: I dag var det duket for åpningskamp. Den sto mellom Bayern München og 1860 München. Det går ikke fram hva resultatet ble.
ORIGINALEN: Slik ser den ekte Allianz Arena ut.