DØMT: Tor Helness (til venstre) og Geir Helgemo (andremann fra høyre) er ranket som verdens to beste bridgespillere. Nå er de begge dømt for grovt skattesvik. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DØMT: Tor Helness (til venstre) og Geir Helgemo (andremann fra høyre) er ranket som verdens to beste bridgespillere. Nå er de begge dømt for grovt skattesvik. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Bridgespillere dømt for skattesvik

Verdens to beste bridgespillere dømt for grovt skattesvik i norsk rett

Fikk fengselsstraff.

De to beste bridgespillerne i verden ble i Oslo tingrett denne uka dømt til fengselsstraffer for grovt skattesvik.

Myndighetene mener de to skulle ha oppgitt inntekter fra kortspillet på nær 18 millioner kroner i sine selvangivelser, skriver Dagens Næringsliv.

47 år gamle Geir Helgemo, som er rangert som den beste bridgespilleren i verden, fikk ett år og to måneders fengsel, samt 280.000 kroner i bot for grovt uaktsomt skattesvik.

Makkeren Tor Helness er rangert som nest best i verden og ble dømt til ett år og fire måneder i fengsel, i tillegg til 340.000 kroner i bot.

– Jeg har nettopp fått dommen forkynt, og det er klart jeg er skuffet, såpass kan jeg si, sier Helness. Han skal nå gå gjennom dommen før han bestemmer seg for en eventuell anke.

Helgemo har allerede besluttet å anke dommen ettersom 4,5 millioner av beløpet som ifølge dommen ikke er oppgitt i selvangivelsen, er tilordnet 60-åringens heleide aksjeselskap og vært gjenstand for beskatning der, opplyser hans forsvarer, advokat Halvard Helle.

(NTB)