Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens tøffeste kokkejobb er ledig

Lyst til å seile jorda rundt i verdens raskeste båt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) På jakt etter en jobb helt utenom det vanlige? Hva med å seile jorda rundt i verdens raskeste båt mot å vaske kopper, lage mat og filme med videokamera?

Verdens tøffeste kokkekamp. Det blir nemlig oppdraget til én person på hver eneste båt som deltar i neste runde av Volvo Ocean Race.

- Vi ønsker å gjøre enda mer for å få god mediedekning fra regattaen, sier Volvo Ocean Race-direktør Glenn Bourke til Dagbladet.no.

Bourke har tilbrakt helga i Oslo for å fortelle om neste jorda-rundt-regatta som starter i Alicante i Spania høsten 2008.

Ruta nesten klar

To team er allerede klare or deltagelse: Det ene er svenske Ericsson Racing Team, som dermed blir første syndikat som deltar to regattaer etter hverandre. Det andre er nederlandske Mean Machine, som eier vinnerbåten i Transpac52-regattaen Breitling Cup som kong Harald også var med på sist sommer.

I tillegg har Volvo Ocean Race-kontoret offentliggjort at de vil slippe tre nye navn på deltagersyndikat i løpet av den kommende måneden. Etter det Dagbladet.no erfarer er det navnet på ett spansk, ett irsk og ett engelsk lag som skal offentliggjøres.

Ruta rundt jorda er ennå ikke helt klar, men blir omtrent som dette:

VELKOMMEN OMBORD: Ombord i regattamaskiner som dette skal tøffe kokker og kameramenn- og kvinner få kjørt seg i neste Volvo Ocean Race. Foto: REUTERS
VELKOMMEN OMBORD: Ombord i regattamaskiner som dette skal tøffe kokker og kameramenn- og kvinner få kjørt seg i neste Volvo Ocean Race. Foto: REUTERS Vis mer

Spania, Cape Town, Midt-Østen, India, to stopp i Kina, New Zealand, rundt Cape Horn til Rio de Janeiro, videre til USA, Nederland, Irland og målgang i Gøteborg i juni 2009.

Kokkejobben

Om den knalltøffe kokkejobben sier Glenn Bourke følgende:

- I den foregående Volvo Ocean Race-regattaen har vi hatt en mediaansvarlig ombord som også er seiler. Denne personen har gjort mediejobben på sin frivakt, og dette har ikke være optimalt. Ikke for seileren og ikke for media.

- Derfor skal hver båt ha ti seilere og i tillegg én medieperson på hver etappe i neste Volvo Ocean Race. Denne personen får verken styre eller jobbe med seilene ombord. Han eller hun skal utelukkende sørge for matlagingen (frysetørret høy-eneregimat), vaske opp etter matlaging og spisingen, samt filme og ta still-bilder. Og selvsagt sørge for kontinuerlig å sende bilder og tekst tilbake til basen i Southampton som sørger for at materialet er klart for media.

Under kanskje verdens vanskeligste arbeidsforhold vil dette kreve sin mann eller kvinne fullt ut.

Send søknad

- Den som vil ha en slik jobb får kontakte oss eller de ulike syndikatene direkte, smiler Glenn Bourke, som til tross for tre VM-titler i seiling ikke har noen planer om selv å seile Volvo Ocean Race.

Glenn Bourke tror ikke det blir plass til noen damer ombord på noen av herrebåtene i neste regatta.

- Jeg tror at jentenes eneste sjanse er at det stiller en ren jentebåt. Og det er selvsagt mulig. For å dekke opp for den fysiske forskjellen tillater vi 12 jenter på et lag, mens gutta bare for stille med ti mann. I tillegg kommer altså medierepresentanten/kokken/oppvaskhjelpen.

Hele Norges coronakart