Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdens verste fotballpøbler

Eduardo da Silva er ikke alene om å få karrieren rasert av en voldsom fotballsko.

(Dagbladet.no): Noen av fotballhistoriens styggeste scener skyldes bare et øyeblikks galskap - andre er planlagt god tid i forveien. Her er ti overfall vi ikke vil se igjen.

Roy Keane vs. Alf Inge Håland

I 1997 prøvde Roy Keane å takle Alf Inge Håland. Keane ble selv stygt skadet. Det visste ikke Håland, som beskyldte ham for filming. Det skulle Keane aldri glemme. Iren hevnet seg med grusomt overlegg fire år seinere.

Se video!

Heinz Müller vs. Geir Ludvig Fevang

Det er ikke uvanlig at keeperen bøyer kneet i dueller. Men at begge knærne løftes, og det med eksplosiv fart, er heldigvis mer uvanlig. LSKs keeper fikk to kampers karantene, Fevang fikk ansiktsbrudd - og mistet resten av sesongen.

Se video!

Ieroklis Stoltidis vs. Per Ciljan Skjelbred

RESTENE: Tennene franske Patrick Battiston mistet i sammenstøtet med den tyske målvakten Harald Schumacher ble vist fram i forbindelse med en VM-utstilling i 2006. Foto: EPA/SCANPIX
RESTENE: Tennene franske Patrick Battiston mistet i sammenstøtet med den tyske målvakten Harald Schumacher ble vist fram i forbindelse med en VM-utstilling i 2006. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Tenårings-Skjelbred slo for alvor igjennom i Champions League i 2005. Så kom Olympiakos til Trondheim. Stoltidis fløy inn med knottene i legghøyde på trøndernes store håp, og lyden av beinbrudd kunne høres over hele Lerkendal.

Se video!

Joakim Persson vs. Eirik Bakke

En av norsk toppfotballs verste taklinger skjedde i 2006. En hodeløs Persson (Stabæk) gikk åpenbart inn for å skade Brann-spilleren med sine to strake bein. Heldigvis for Bakke gikk det bra - men det var slett ikke Perssons fortjeneste.

Se video!

Ben Thatcher vs. Pedro Mendes

Med de verste demoner i hodet tok Citys Thatcher rennafart i retning av sin portugisiske motstander. Da han kom fram til Mendes, var det med albuen hevet. Portsmouth-spilleren ble knocket bevisstløs til bakken.

Se video!

image: Verdens verste fotballpøbler

Neil Simpson vs. Ian Durrant

Når Aberdeen og Rangers møtes er det alltid fortettet stemning på tribunen. Mye av grunnen er episoden fra 1988, da Simpson gikk grisestygt til mot det 22-årige talentet Durrant. Rangers-spilleren var ute i tre år, og fikk seinere økonomisk erstatning.

Se video!

Leonardo vs. Tab Ramos

Brasilianske Leonardo var slett ingen grisespiller. Men du trenger ikke være massemorder for å være morder: Amerikanske Tab Ramos ble liggende med åpne, himlende øyne og kraniumsbrudd etter at Leonardo hadde klinket albuen i tinningen hans i VM-94.

Video: Se Leonardo og ni andre stygge taklinger

Michael Essien vs. Dietmar Hamann

Chelsea og Liverpool har hatt mange intense møter de siste åra. Blant annet i Champions League i 2005. Kampen huskes best for Michael Essiens rødkort-takling på Hamann. Det kan umulig ha vært langt unna beinbrudd, for leggen ble bøyd av støtet.

Andoni Goikoetxea vs. Diego Maradona

Argentinas nr. 10 var allerede i 1983 et fenomen. Goikoetxea, eller Slakteren fra Bilbao som han også ble kalt, hadde neppe lest Aksel Sandemose, men taklinga hans var jantelov i praksis. Maradonas leddbånd gikk i filler. Goikoetxea brukte karantenen på 16 kamper til å ta gullavstøpning av fotballskoa si.

Se video!

Harald Schumacher vs. Patrick Battiston

Se på dette klippet fra VM-semifinalen i 1982. Den tyske keeperen forlater bakken. Han lander sekundet seinere - med hele kroppens tyngde i hoderegionen på sin franske motstander. Battiston slås bevisst- og tannløs.

Se video!

KNEFALL: Stig Inge Bjørnebye mente Heinz Müller slapp altfor billig med sin tokampers-karantene etter kneepisoden med Geir Ludvig Fevang. Fevang spilte sin nylig sin første kamp etter hendelsen.
SATT TILBAKE: Per Ciljan Skjelbred spilte kanonfotball før skaden. Etterpå har han variert mer.
KILL-ROY: Alf Inge Håland kom aldri tilbake som fotballspiller etter taklinga fra Roy Keane. Iren fortalte i biografien sin at det hele var nøye planlagt, noe han også ga nordmannen beskjed om umiddelbart etter taklinga.
VOLDSOMT: Joakim Persson (helt til v.) sto for 2006-sesongens styggeste tippeligaøyeblikk. Offeret var Eirik Bakke, som var heldig og slapp uten alvorlig skade.
RESTENE: Tennene Battiston mistet i sammenstøtet med Schumacher ble vist fram i forbindelse med en VM-utstilling i 2006.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media