Verdens verste naboer

LA BAULE (Dagbladet): Bare fred og idyll da Drillos holdt åpent hus i går, men om få dager kommer verdens verste naboer når England inntar sitt VM-hotell som ligger et dårlig golfslag unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Teddy Sheringhams private sjøslag i Portugal ble riktignok bare møtt med skuldertrekk av norsk kolleger i Premier League.

-Det var ikke akkurat noen bombe, sier Øyvind Leonhardsen om nyheten som rystet det fotball-gale England. Sheringham har nemlig «meritter» som til og med ville vakt oppsikt på danskebåten:

  •  Foran EM i 1996 gikk bilder verden over av seansen der Sheringham satt i en tannlegestol i Hongkong - med to spritflasker inn i munnen, og med flaskenes innhold på vei ned svelget.
  •  Etter EM gikk Teddy og kameraten Paul Ince ettertrykkelig på galeien i sør-London.

I går ettermiddag var Teddy fortsatt i den engelske VM-troppen. Hvis han forblir der etter denne oppvasken, vil Drillos få verdens verste naboer.

Rett i koppen

De to lagene bor ved golfbanen i utkanten av den vesle byen La Baule, og fra de norske bungalowene ved hull 12 er det farlig kort vei til Englands hotell.

Golf-ferskingen Tore André Flo kan faktisk bruke et femmer-jern for å slå en liten hvit ball rett i koppen til Teddy.

Englands trener, nyfrelste Glenn Hoddle, har allerede vraket Gazza på grunn av høyt inntak, og nå lurer den engelske fansen på om Teddy kommer i presentabel forfatning til VM.

Det kan bli spennende.

-Jo, jo, sier bare Drillo på spørsmål fra Dagbladet om ikke en hovedrangel sju dager før VM vil påvirke en spillers yteevne i VM-maratonen.

Han har et slags alko-forbud i egen tropp, men ofrer ikke muligheten for en norsk Teddy en eneste tanke.

-Jeg innbiller meg at det er litt spesielt i England. Og en slik kule som du snakker om forsvant fra toppfotballkulturen for lenge siden. Men England har holdt på litt av det gamle, sier Drillo.

Sørpe full

Hva hadde han gjort med en Teddy uten filter?

-Hvis noen kom hjem hit sørpe full, så ville det ikke vært noen diskusjon. En sånn fyr har vi ikke bruk for, sier Drillo.

Men det er altså ikke noe tema.

Det nærmeste Drillos kommer forbudsdiskusjon er debatten om golf-frie dager. På spillermøtet i går kveld serverte Drillo sitt krav om at mandag og tirsdag før Marokko-kampen skal være fri for små, hvite, ruglete baller.

  DAGENS RYKTE

DRILLOS har to hemmelige frispark-varianter til onsdagens kamp mot Marokko. Dødballer blir hovedemne på treningene fram til den første kampen. Både cornere og frispark, men overraskelsene kommer på frispark. -Det kan være fint å ha et par ting som de andre ikke vet om, sier Drillo.

  DAGENS MANN

NRK-engasjerte NILS ARNE EGGEN har gått fra trenerbenk til presseplass under VM. I gamle dager var replikken «Nå må dokk journalista ta dokk sammen!» en av hans mest brukte. Den nye lyder «Nå må vi journalista ta over!».

På aller første treningsdag stod Eggen og doserte foran pressetribunen på treningsbanen med deler av NRKs lydhøre reporterkorps som en liten skoleklasse på radene bak.

  DAGENS VM-GJENGER

Dagens VM-gjenger kommer fra Ola:

Vidar Riseth og...

...Synnøve Svabø

Englands VM-tropp er sur på Norge! Drillos kom nemlig først til mølla, og skaffet seg den klart beste treningsbanen i landsbyen Saint-André-des-Eaux. England har fått en mye dårligere bane, mens Drillos får øve på grønn fløyel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer