Verdens vinhovedstad

Den første vinstokken ble plantet utenfor Bordeaux i år 50 f. Kr. Den edle druedrikken preger fremdeles den gamle slavehandelbyen hvor Norge møter Skottland 16. juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bordeaux var engelsk fra 1154 til 1453 og har ennå et kosmopolittisk preg. Sentrum, fra 1700-tallet, er som et historisk museum, men Bordeaux er en levende by med eksklusiv mat, berusende vinkart og en helt spesiell atmosfære.

Bortskjemte innbyggere

- Bordeaux er stor, men samtidig provinsiell. Menneskene her vet å sette pris på livet. Men de er noen svin fordi de er så bortskjemte, sier Jean-Pierre Xiradakis, som rår over grytene på den maleriske restauranten La Tupina - verdens nest beste bistro, ifølge The Herald Tribune.

Han skriver guider om byen, snakker om den i radioen og har skrevet en gastronomisk thriller som foregår i Bordeaux' ypperste og ikke lite snobbete miljø. Det som spiser østers med tilhørende pølse og årgangsvin, med lange, røde negler eller i mørk dress og slips.

Bordeaux er et paradis, sukker de henført. Sikkert, for noen. For de fleste er det vin det dreier seg om. Her har sjuåringene vinbarter og lærer vinslottsnavnene omtrent før de kan stave. Bordeaux er verdens vinhovedstad. - Ta Versailles, føy til Antwerpen og du oppnår Bordeaux, sa Victor Hugo. Bordeaux er mange Bordeaux'er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer