Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupåpningen avblåst

Ingen laghopp-vinner ble kåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tradisjonen tro åpnet hoppsesongen i dag med laghopp-konkurranse i Kuusamo, Finland.

Den konkurransen ble aldri fullført, det sørget den sedvanlig varierende Kuusamo-vinden for.

Men før sesongåpningen ble avblåst hadde blant andre veteranen Roar Ljøkelsøy rukket å hoppe 128,5 meter, før unggutten Kenneth Gangsnes fulgte opp med 125 meter.

Deretter slo Anders Bardal til med 127,5 meter etter at flere hoppere i tredje runde hadde falt ned langt oppe i bakken. Dermed lå Norge an til å gjøre et hopp på resultatlista.

Men det var etter dette juryen begynte å utsette rennet. Først en gang, så flere. Planen var at Bardal og de andre hopperne i andre runde skulle hoppe en gang til, før tredje runde.

Andre omgang var allerede da uaktuell å gjennomføre. Til slutt ble hele rennet stoppet, idet Norge lå på tredjeplass bak Østerrike og Finland.

- I dag fikk vi se greie hopp av de norske. Det var en to-tre hakk bedre enn torsdag, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til NTB.

I morgen skal det etter planen avvikles individuelt hopprenn klokka 16, et renn alle nordmennene er kvalifisert for. Hvis da ikke det rennet også blir tatt av vinden.

NORSK DELEGASJON: Disse nordmennene lot det ikke legge noen demper på stemningen at vinden avlyste sesongåpningen i Kuusamo. Foto: MATTI BJØRKMAN/SCANPIX
NORSK DELEGASJON: Disse nordmennene lot det ikke legge noen demper på stemningen at vinden avlyste sesongåpningen i Kuusamo. Foto: MATTI BJØRKMAN/SCANPIX Vis mer

Mens du venter på at sesongen skal komme i gang, kan du lese ekspertenes forventninger til det som på flere måter kan bli en spesiell hoppsesong.

image: Verdenscupåpningen avblåst
STERK VIND: Men først og fremst var det variasjonen i vindforholdene som førte til at kveldens renn ble avlyst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!