Verdenscupåpningen i fare for Søndrål

Ådne Søndrål hadde tatt mål av seg til å gå styggfort på 1500 meter i NM i dag. Det endte i stedet på massasjebenken med en stor ispose på venstre lår, og dermed kan verdenscupåpningen i Berlin om en uke gå fløyten.

- Jeg merket litt «lugging» i lysken under oppvarmingen, men i samråd med støtteapparat og trenere valgte jeg å starte likevel. I ettertid angrer jeg på det, sier Ådne Søndrål.

Ådne Søndrål vil alltid går fort når han står på startstreken med skøyter på beina. 1500 meter under NM var ikke noe unntak og målet var en ny NM-medalje av beste valør.

- Det har gått veldig bra på trening den siste tiden, og jeg var ute etter en topptid på Geithus. Jeg ble imidlertid litt betenkt da jeg kjente litt ubehag i lysken under den siste starttesten på oppvarmingen. Likevel valgte jeg å starte. Man reiser ikke til et NM for å se på. Etterpå var dette kanskje en lite smart beslutning, sier Hol-løperen.

Han merket allerede etter tre skjær på Furumo kunstis at det var smerter i lysken.

- Jeg klarte ikke å sparke fra skikkelig, og etter 200 meter valgte jeg å bryte. Noe jeg aldri har gjort på en skøytebane, sier Ådne.

(NTB)