TIL RUSSLAND: Fra 2016-2017 må langrennseliten forberede seg på å reise til Russland for å går verdenscupavslutningen. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
TIL RUSSLAND: Fra 2016-2017 må langrennseliten forberede seg på å reise til Russland for å går verdenscupavslutningen. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIXVis mer

Verdenscupavslutningen flyttes til Russland

Fra 2016-2017.

Terminlista i langrenn blir vesentlig lagt om i framtida. Fra 2016-2017-sesongen planlegges det verdensavslutning i russiske Tjumen.

Dette ble vedtatt i forbindelse med kalenderkonferansen i Varna sist uke.

Det har vært tradisjon med verdenscupfinale i svenske Falun, men etter VM i Lahti i 2017 blir det verdenscupfinale i Sibir i midten av mars.

Planen er at Tjumen og Falun skal rullere annethvert år på å ha verdenscupfinale. I de årene Falun ikke har verdenscupfinalene kommer rennene til å bli arrangert i slutten av januar i den svenske VM-byen.

Planica Planica forbindes tradisjonelt med lange hopp og tusenvis av tilskuere. Til vinteren blir det for første gang verdensrenn i langrenn i den slovenske dalen på grensen til både Italia og Østerrike.

Det satses kolossalt på et nytt komplett nordisk skisenter i byen. I framtida skal alt ikke bare handle om hopp i kanskje verdens største hoppbakkesenter.

Det hele skal etter planen åpnes i september. I tillegg til rulleskiløyper blir det også en skitunnel i tilknytning til skistadion på i underkant av 1 km. Planica er også VM-søker i nordiske grener i 2021 sammen med Oberstdorf og Trondheim.

Park City Park City i USA ble også utpekt som arrangør av junior-VM i nordiske grener i 2017. Ellers ble hele terminlista for 2015-2016-sesongen godkjent. Verdenscupen innledes i Kuusamo med en tredagers minitour.

Ett av høydepunktene til vinteren blir den 10. utgaven av Tour de Ski. Touren varer fra 1.-10. januar. Det blir åtte renn på fire ulike destinasjoner (Lenzerheide, Oberstdorf, Toblach og Val di Fiemme). Det blir en nordisk runde i februar, mens nyskapningen Tour de Canada arrangeres fra 1.-12. mars (åtte etapper).

Den nasjonale åpningshelga på Beitostølen arrangeres fra 13.-15. november, en uke tidligere enn normalt. Dermed har langrennsløperne konkurransefri helga foran verdenscupåpningen i Kuusamo.

(NTB)