I LANGRENNSFORM: Ole Einar Bjørndalen viste tidvis at han har langrennsformen inne, men på standplass gikk det verre.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
I LANGRENNSFORM: Ole Einar Bjørndalen viste tidvis at han har langrennsformen inne, men på standplass gikk det verre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Verdenscupen er nok kjørt for de norske

Svak norsk skyting igjen - Bjørndalen beste nordmann på en 7. plass.

(Dagbladet): - Jeg er litt overrasket over at de skyter så mye bom, sa Halvard Hanevold til NRK før jaktstarten, og historien gjentok seg for Hegle Svendsen og co.

De norske skiskyttergutta har skuffet stort i de første verdenscuprennene denne sesongen, og det ville seg ikke på jaktstarten heller. Både Bjørndalen og Hegle Svendsen hadde nok en svak dag på standplass. Førstnevnte holdt følge med de beste fram til tredje skyting, men derfra og ut gikk det galt.

Hegle Svendsen endte på fire bom, og Ole Einar Bjørndalen endte på tre bom. Allerede nå spøker det for verdenscupen sammenlagt.

- Verdenscupen sammenlagt er nok kjørt for de norske. Det begynner å nærme seg et punkt hvor du kan si at det er VM som gjelder, sa kommentator Andreas Stabrun Smith under sendingen til NRK.

Ole Einar Bjørndalen viste at han er i langrennsform, og fikk en hederlig 7. plass til tross for flere bom. Han endte snaut 38 sekunder bak vinneren. Jakov Fak tok sin andre verdenscupseier. Russiske Dmitrij Malysjko ble nummer to. Martin Fourcade ble nummer tre.

Startet dårlig Emil Hegle Svendsen skuffet på sprinten og ble til slutt nummer 34 i Hochfilzen fredag. Det betydde at han gikk ut hele 1.03,7 bak gårsdagens sprintvinner Andreas Birnbacher på jaktstarten i dag. Det startet ikke stort bedre på standplass for Svendsen som bommet to ganger på første liggende skyting.

Vetle Sjaastad Christiansen skjøt godt på sprinten, og gikk først ut av de norske etter gårsdagens 15. plass. Men han startet bare to små sekunder foran Ole Einar Bjørndalen som ble nummer 16 på sprinten. Det resulterte i at de to løperne gikk samlet inn til første skyting.

- Det er litt spesielt å gå først av de norske, men det er jevnt blant de første løperne så det er nesten som en fellestart, sa Christiansen til NRK før start.

Begge to fikk full pott på første liggende skyting, og Bjørndalen gikk ut fra standplass som nummer fem. Han hadde på dette tidspunktet tatt innpå ti sekunder, og lå 34 sekunder bak tetduoen Martin Fourcade og Andreas Birnbacher.

Dramatikk Det ble dramatikk på den andre liggende skytingen når Fourcade bommet to ganger, og Birnbacher bommet på ett skudd. Bjørndalen hadde en gylden mulighet til å ta mange sekunder innpå duoen, men bommet på det siste skuddet i serien.

Inn til den tredje skytingen holdt nordmannen følge med Fourcade. Bjørndalen startet skytingen med en grov bom og fikk til slutt to strafferunder. Det betydde at alle de norske var ute av kampen om pallplass. Emil Hegle Svendsen bommet også på et skudd på den tredje skytingen.

Da hjalp det lite at Ole Einar Bjørndalen fikk full pott på den siste skytingen.

Emil Hegle Svendsen ble nummer 14, og Vetle Sjaastad Christiansen ble nummer 21 med én strafferunde totalt.