Verdenscupen er over for Svindal og Jansrud

Også storslalåm avlyst i Sveits.

KAN TA FERIE: Været stoppet kjøring for Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud også i dag.
Foto:  Arnt E. Folvik / Dagbladet
KAN TA FERIE: Været stoppet kjøring for Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud også i dag. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

Verdenscupsesongen er over for Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, for fredag morgen ble v-cupfinalen i storslalåm avlyst.

Snø oppe i fjellet, regn i målområdet og lavt skydekke preget sveitsiske Lenzerheide også fredag, og dermed hadde ikke juryen annet valgt enn å avlyse storslalåmrennet for menn.

Norge skulle hatt med Svindal og Jansrud i dette rennet. For Jansrud var storslalåmen den eneste disiplinen han var kvalifisert for i verdenscupfinalen i år, men han fikk altså aldri sjansen til å kjøre.

Heller ikke torsdag var det mulig å avvikle renn i Lenzerheide, og super G-rennet for både kvinner og menn ble innstilt.

Onsdag fikk arrangørene avviklet utforrennene for både kvinner og menn. Svindal kjørte inn til en flott tredjeplass, mens Lotte Smiseth Sejersted endte på en oppsiktsvekkende femteplass i kvinneklassen.

Fredag kommer det til å bli renn selv om mennene må stå over, for kvinnenes slalåm kommer til å gå som planlagt. Det tyder også på at avslutningsrennet i årets verdenscup, slalåm for menn lørdag, helt sikkert kommer til å gå også, selv om det dårlige været kommer til å fortsette.

I og med at det ikke blir finaleløp i storslalåm, er det klart at amerikanske Ted Ligety vinner storslalåmcupen foran Aksel Lund Svindal.

Kjetil Jansrud endte på fjerdeplass i storslalåmcupen, mens Leif Kristian Haugen endte på delt 26.-plass sammen med klubbkameraten Truls Ove Karlsen. Ingen av de to siste var kvalifisert for finalen i Lenzerheide.

Dersom slalåmrennet for menn kommer til å bli kjørt i Sveits lørdag, kommer det til å gå uten norske deltakere, for ingen norske alpinister er kvalifisert for slalåmfinalen i år.

(NTB)