Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscuprenn avlyst

På grunn av snømangel.

SNØMANGEL: Petter Northug jr. skulle få nyttige gjennomkjøringer i La Clusaz. Nå jobber FIS med å finne en annen arrangør. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SNØMANGEL: Petter Northug jr. skulle få nyttige gjennomkjøringer i La Clusaz. Nå jobber FIS med å finne en annen arrangør. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Verdenscupløpene i La Clusaz, som skulle vært avholdt 20.-21. desember, er avlyst grunnet snømangel.

Det opplyser FIS i en nyhetsmelding torsdag ettermiddag.

Etter planen skulle det vært arrangert skibyttekonkurranser lørdag 20. desember - 2 x 7,5 km for kvinner og 2 x 15 km for herrer - samt stafetter dagen etter. Men forholdene i de sørøstlige deler av Frankrike er altså så dårlige at FIS nå vil lete etter alternative arrangører. En avgjørelse om omberamming vil bli offentliggjort lørdag 13. desember, opplyser FIS.

Fra før er det kjent at kommende helgs verdenscuprenn i Davos er endret som følge av manglende snø. Der vil herrenes 30 km gå som 15 km, mens kvinnenes 15 km reduseres til 10 km. Søndagens klassisksprint går som normalt.

La Clusaz skulle etter planen avvikle siste verdenscuprenn før løperne tok juleferie. Neste konkurranse er Tour de Ski, som starter 3. januar.

Skinstad tror Sveits tar over La Clusaz ligger ikke langt fra grensa til Sveits, hvor langrennslandslaget nå befinner seg. Langrennssjef Åge Skinstad tror FIS finner en arrangør i Sveits til å overta konkurransen:

- Det er mitt tips at Davos overtar også neste helgs renn, eller at det blir et annet sted i Sveits, sier han til Dagbladet.

- Løperne har vært i Livigno fram til i dag, før de har forflyttet seg til Davos. Her skulle laget være fram til tirsdag uansett, for å trene et par dager etter helgas konkurranser. Planen vår deretter var å bli i høyden til neste søndag, sier han.

- Så jeg tror ikke det får voldsomt store konsekvenser for oss.

- Både Beitostølen og Lillehammer har arrangert renn den siste måneden. Kan de løypene ta over for La Clusaz?

- Rent praktisk kan de det - anleggene og løypene er tipp-topp fortsatt. Gålå også, for den del. Men når løperne først er nedover på kontinentet, håper vi de finner en løsning der, sier Skinstad, som for øyeblikket er i Norge.

Tror Touren går som planlagt - Tour de Ski skal arrangeres på nyåret. Er det signaler om at de konkurransene vil lide under snømangelen?

- Det har jeg foreløpig ikke hørt noe om. Den åpner i Oberstdorf, som da akkurat har arrangert hoppukerenn. De lever av snø, så det tror jeg blir en åpning som vanlig. De videre konkurransestedene skal også være trygge, sier Skinstad.

- I tillegg skal vi huske at Tour de Ski ikke starter før 3. januar. Det er en stund til, og vi vet av erfaring at hvis det først kommer snø i Mellom-Europa, så kommer det gjerne en halvmeter, sier langrennssjefen.