Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupvinner Morgenstern ble verdensmester

Østerriksk dominans i Midtstuen.

PERFEKT SESONG: Thomas Morgenstern har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt, og fulgte opp med å ta VM-gullet i normalbakken i Midtstuen.Foto: SCANPIX/EPA/BARBARA GINDL
PERFEKT SESONG: Thomas Morgenstern har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt, og fulgte opp med å ta VM-gullet i normalbakken i Midtstuen.Foto: SCANPIX/EPA/BARBARA GINDL Vis mer

(Dagbladet): Østerrike er verdens desidert beste hoppnasjon på herresida, og hadde fire klare gullkandidater, samt den regjerende verdensmesteren på laget i normalbakkerenne i Midtstuen.

Fredag sørget  Daniela Iraschko for gulljubel blant jentene. I dag fikset Thomas Morgenstern og Andreas Kofler en suveren dobbeltseier.

Morgenstern har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt. I dag vant 24-åringen fra Spittal an der Drau sitt tiende gull i et internasjonalt mesterskap (tre OL-gull og sju VM-gull, hvorav to i skiflyging).

Det har med andre ord vært nær den perfekte sesong for den sympatiske østerrikeren, selv om det er en stund siden han sist sto øverst på seirspallen.

Adam Malysz gledet både den polske statsministeren og de hundrevis av polakkene som hadde tatt turen opp i Kollen-tåka ved å ta bronsemedaljen.

Fornøyd Hilde Tom Hilde hevet seg i annen omgang da han hoppet 101,5 meter, og ble beste nordmann på femteplass, men med forsiktige 94 meter i første omgang, var han på kraftig på etterskudd foran finaleomgangen. Han valgte uansett å fokusere på det positive foran morgendagens lagkonkurranse.

- Jeg er verdens femte beste hopper i dag, men det er bare synd at det er de tre første plassene som teller. Jeg skulle så gjerne stått der. Men jeg kan takke meg selv. Jeg gjorde ikke et godt nok hopp i første omgang, sier Hilde til NRK.

- Annethoppet mitt var mye bedre. Da greide jeg å være litt mer offensiv og ta større sjanse, og da fløy jeg bedre, forteller askerbøringen videre.

Landingstrøbbel Anders Bardal var beste nordmannen før finaleomgangen, men tapte flere plasseringer da han ble altfor dyp i nedslaget på annethoppet.

- Jeg prøvde å dra ut hoppet så langt jeg kunne. Det lønner seg ofte, men nå dro jeg litt for langt ut og fikk litt trøbbel i landingen. Det skal ikke skje, men sånn er det. Det spilte ikke så stor rolle for sluttresultatet, sier Bardal til NRK.

Han var sistemann som ble tatt ut på laget til normalbakken, og var i så måte tilfreds med å bli nest beste nordmann med sin niendeplass til slutt.

- Det er en av mine beste konkurranser i vinter, og jeg må egentlig være fornøyd med det, selv om pallplasser er det viktigste, sa han.

Anders Jacobsen klatret sju plasser i finaleomgangen og ble nummer 15.

- Jeg var sterk og klar da jeg ankom bakken for å gjøre noe stort, men gjorde i stedet små tekniske feil i førstehoppet. Det skuffet meg veldig. Jeg skulle heller ønske feilen satt mellom ørene, sa Anders Jacobsen til NTB.

- Juniorfeil Johan Remen Evensen trives definitivt bedre i større bakker, og var atpåtil uheldig og klønete da han falt i første omgang, og måtte se finaleomgangen fra tribuneplass.

- Nedslaget ble unøyaktig. En juniorfeil av meg. Jeg prøver å trekke ut flest mulig meter på slutten av svevet, og da må man trekke inn beina kjapt, sier Evensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling