Verdenseliten nekter å hoppe

Artur Khamidulin satte en skrekk i hopperne under VM i skiflyvning i Vikersund. Store deler av verdenstoppen vil trekke seg fra rennet.

Bakgrunnen er den unge russerens stygge fall i tredje treningsomgang. Khamidulin landet rett på kulen, og mistet hjelmen mens han falt ned unnarennet i voldsom fart. Han ble liggende bevisstløs i bunnen av bakken, og ble straks fraktet til Drammen sykehus.

Heldigvis kom Khamidulin raskt til bevissthet igjen, og slapp fra det stygge fallet med en hjernerystelse.

Verdenseliten protesterer

Juryen bestemte seg først for å starte opp rennet igjen kl 1230 med startnummeret etter Khamidulin.

Tyske Martin Schmitt, som leder verdenscupen, protesterte mot avgjørelsen og kunngjorde til den tyske TV-kanalen RTL at han trekker seg fra rennet. Snart fikk Schmitt følge av landsmennene Sven Hannawald, Michael Uhrmann og Christhof Duffner, østerrikerne Andreas Widhölzl og Stefan Horngacher og hele det finske landslaget.

Ny avgjørelse

Etter et nytt møte kl 1215 bestemte seg for å utsette rennet til kl 1400. Fem nasjoners trenere snakket med sine respektive utøvere før juryavgjørelsen. Ludvik Zajc, trener for det norske landslaget, opplyste til NRK at de norske utøverne er innstilt på å hoppe.

Den østerriske hopperen Andreas Widhölzl mener imidlertid at det ikke er forsvarlig å fortsette rennet. - Vinden er altfor ustabil. Dette er ingen 90 meters-bakke, sier han til NRK.

TREKKER SEG: Martin Schmitt er blant hopperne som etter et stygt fall i skiflyvningsbakken i Vikersund vil trekke seg fra dagens renn.