Verdenseliten nektet å hoppe

Artur Khamidulin satte en skrekk i hopperne under VM i skiflyvning i Vikersund. Store deler av verdenstoppen ville trekke seg fra rennet før det ble avlyst.

Bakgrunnen var den unge russerens stygge fall i første omgang. Khamidulin landet rett på kulen, og mistet hjelmen mens han falt ned unnarennet i voldsom fart. Han ble liggende bevisstløs i bunnen av bakken, og ble straks fraktet til Drammen sykehus.

Heldigvis kom Khamidulin raskt til bevissthet igjen, og slapp fra det stygge fallet med en hjernerystelse.

Verdenseliten protesterer

Juryen bestemte seg først for å starte opp rennet igjen kl 1230. Tyske Martin Schmitt, som leder verdenscupen, protesterte mot avgjørelsen og kunngjorde til den tyske TV-kanalen RTL at han trakk seg fra rennet. Snart fikk Schmitt følge av landsmennene Sven Hannawald, Michael Uhrmann og Christhof Duffner, østerrikerne Andreas Widhölzl og Stefan Horngacher og hele det finske landslaget.

Rennet utsatt

Etter et nytt møte kl 1215 bestemte seg for å utsette rennet til kl 14.00.

Fem nasjoners trenere snakket med sine respektive utøvere før juryavgjørelsen. Ludvik Zajc, trener for det norske landslaget, opplyste til NRK at de norske utøverne var innstilt på å hoppe.

Den østerriske hopperen Andreas Widhölzl mente imidlertid at det ikke er forsvarlig å fortsette rennet.

- Vinden er altfor ustabil. Dette er ingen 90 meters-bakke, sier han til NRK.

Like etter kl. 14.00 bestemte arrangørene seg for å avlyse hele rennet. I stedet kan de bli en ekstra langt Skiflygings-VM i morgen.

Hvis forholdene tillater det vil man kjøre tre omganger søndag; en med 50 deltakere, de to siste med 30.

TREKKER SEG: Martin Schmitt er blant hopperne som etter et stygt fall i skiflyvningsbakken i Vikersund vil trekke seg fra dagens renn.