TITTEL NUMMER 36: Novak Djokovic vant Dubai Open etter å ha beseiret Tomas Berdych. Foto: REUTERS/Mohammed Salem/NTB scanpix
TITTEL NUMMER 36: Novak Djokovic vant Dubai Open etter å ha beseiret Tomas Berdych. Foto: REUTERS/Mohammed Salem/NTB scanpixVis mer

Verdensener Djokovic tok ny tittel

- Det er vidunderlig å være den siste som er igjen og å få holde trofeet igjen.

Verdensener Novak Djokovic tok sin 36. tittel i karrieren da han vant Dubai Open i tennis for fjerde gang lørdag.

Serberen var for god for tsjekkeren Tomas Berdych og vant finalen 7-5, 6-3. Djokovic vant turneringen også i årene 2009 til 2011 og har nå vunnet 28 av de 31 kampene han har spilt i Dubai.

- Det er vidunderlig å være den siste som er igjen og å få holde trofeet igjen. Det har vært en flott uke for meg, sa Djokovic.

Han slo Berdych for 13. gang på 14 forsøk og trengte bare 90 minutter på å avgjøre, men han avviste at det var lekt.

- Det er aldri lett mot Tomas. Han er en topp ti-spiller og Grand Slam-finalist. Det var jevnt, og det var bare noen få poeng som skilte oss, sa han.

Djokovic holder et jerngrep om førsteplassen på ATP-rankingen foran de to storturneringene i Nord-Amerika. Han har vunnet sine 18 siste kamper og de tre siste turneringene. Han vant verdenstourfinalen i november og innledet dette året med seier i Australian Open for tredje år på rad.

Sist Djokovic tapte en kamp var i Paris-turneringen i oktober. Han har 13 strake seirer i år.

Berdych spilte finale for annen helg på rad. Han tapte for Jo-Wilfried Tsonga i Marseille forrige uke og måtte se seg slått igjen.

(NTB)