TAR PAUSE: Verdensener Lorena Ochoa tar pause på ubestemt tid fra LPGA-touren og vil i stedet vie sin tid til familien.Foto: SCANPIX/David Cannon/Getty Images/AFP
TAR PAUSE: Verdensener Lorena Ochoa tar pause på ubestemt tid fra LPGA-touren og vil i stedet vie sin tid til familien.Foto: SCANPIX/David Cannon/Getty Images/AFPVis mer

Verdensener Ochoa legger opp

- Alltid trist når de beste slutter, sier «Tutta».

|||Lorena Ochoa, verdens beste kvinnelige golfspiller, offentliggjorde tirsdag på sitt nettsted at hun legger opp.

— Lorena Ochoa bekrefter at hun legger opp og slutter på LPGA-touren, slik nyhetsmeldinger i dag har hevdet, står det.

— Grunnene og flere detaljer vil bli opplyst fra Lorena selv på en pressekonferanse i Mexico by fredag. Lorena vil dele nyhetene om denne nye etappen i livet hennes med sponsorer, familiemedlemmer og venner.

Avisen Reforma meldte tidligere på dagen at Ochoa, som har vært en av Suzann Pettersens fremste rivaler, aktet å ta pause fra golfturneringer på ubestemt tid.

— Det er ikke et farvel, men et på gjensyn, sa en kilde nær Ochoa til avisen.

Men i stjernens egen erklæring står det intet om at det bare er en midlertidig pause. Om hun gir seg for godt, vil det være et hardt slag for LPGA-touren, som har slitt med å holde på sponsorene.

Ochoa har den siste tiden uttrykt et ønske om å vie mer tid til familien og veldedig arbeide.

28-åringen har dominert kvinnegolf de tre siste årene og hentet seier etter seier på LPGA-touren. Hun har dominert siden tidligere verdensener Annika Sörenstam la opp i 2008, og hun er klar ener på verdensrankingen der Suzann Pettersen er nummer fire.

Ochoas beslutning kommer overraskende på «Tutta» - en beslutning som gir henne en kortere vei til toppen av verdensrankingen.

- Jeg er veldig overrasket over nyhetene fra Ochoa-leiren. Det er alltid trist når de beste bestemmer seg for å slutte, skriver det norske golfesset på Twitter.

Ochoa giftet seg i fjor med direktøren i flyselskapet AeroMexico og er stemor til tre barn.

— Hun er svært fornøyd med livet sitt og vil konsentrere seg mer om familien, sier kilden til Reforma.

(NTB)