POSITIV TEST: Marokkanske Mariem Alaoui Selsouli skal ifølge l'Equipe ha testet positivt for et vanndrivende middel. I så fall risikerer hun livstidsutestengelse. Foto: EPA/IAN LANGSDON/NTB scanpix
POSITIV TEST: Marokkanske Mariem Alaoui Selsouli skal ifølge l'Equipe ha testet positivt for et vanndrivende middel. I så fall risikerer hun livstidsutestengelse. Foto: EPA/IAN LANGSDON/NTB scanpixVis mer

Verdensener risikerer livstidsutestengelse

Bovim-konkurrent med positiv prøve etter 1500 meteren i Paris.

Marokkanske Mariem Alaoui Selsouli skal ha testet positivt for et vanndrivende middel i juli. Hvis det er tilfelle blir hun utestengt på livtid.

Den franske sportsavisen L'Equipe skriver at Selsouli ble tatt etter å ha avgitt prøven i forbindelse med Diamond League-stevnet i Paris tidligere i juli. Hun vant 1500 meteren i den franske hovedstaden med 3.56,15 og satte både årsbeste i verden og ny nasjonal rekord.

Ingvill Måkestad Bovim var med i det samme løpet og kom inn på 4.03,71. Hun løp sitt neste beste 1500 meterløp noensinne, men ble utklasset av Selsouli.

Selsouli ble også tatt for doping etter en positiv test i 2009, så hvis hun nå er tatt igjen, kommer hun ikke tilbake på friidrettsbanen igjen.

Den marokkanske jenta har også årsbeste i verden på 3000 meter denne sesongen.

(NTB)