FOR FORSIKTIG?: Det Caroline Wozniacki gjør på trening, våger hun ikke i kamp, mener legenden Martina Navratilova. Foto:   Patrick McDermott/Getty Images/AFP
FOR FORSIKTIG?: Det Caroline Wozniacki gjør på trening, våger hun ikke i kamp, mener legenden Martina Navratilova. Foto: Patrick McDermott/Getty Images/AFPVis mer

Verdenseneren beskyldes for å være feig

Wozniacki sjanseløs i semifinalen mot Serena Williams.

Danskenes tennisyndling Caroline Wozniacki feilet igjen i jakten på en Grand Slam-tittel. Legenden Martina Navratilova beskylder henne for å være feig.

- Det er det samme om og om igjen. Caroline er nødt til å bli mer aggressiv, sa Navratilova etter at Serena Williams enkelt slo dansken 6-2, 6-4. Wozniacki presterte ikke et eneste rent vinnerslag i første sett.

- Jeg vet at hun kan slå hardere. Jeg har sett henne gjøre det på trening, så det handler om å våge seg ut av trygghetssonen sin. Det vegrer hun seg mot, men det er den eneste måten å vinne en Grand Slam-tittel, mener Navratilova, som vant 18 Grand Slam-titler fra 1970- til 1990-tallet.

Wozniacki presterer jevnt og bra i mindre turneringer og er blitt verdensener på det, men i de fire største turneringene har hun ennå til gode å lykkes.

- Caroline trenger også en bedre serve. Hun er en stor jente, så hun bør vinner flere poeng i egen serve, fortsatte Navratilova. Wozniacki vant bare 55 prosent av poengene etter å ha fått inn førsteserven.

Wozniacki medga at Serena Williams ga henne en tennisleksjon i semifinalen som varte litt over en time.

KNUSTE VERDENSENEREN: Serena Williams servet Wozniacki i filler. Foto: SCANPIX
KNUSTE VERDENSENEREN: Serena Williams servet Wozniacki i filler. Foto: SCANPIX Vis mer

- Særlig serven hennes var drepende. Jeg vet ikke hvor mange ess hun la ned, men det var iallfall ikke gøy å skulle returnere de førsteservene. Ofte håpet jeg bare at serven hennes skulle gå ut, for det var ikke noe særlig jeg kunne gjøre med den, sa hun.

Williams er bare 28.-seedet i turneringen, men det er fordi hun på grunn av skader og sykdom har spilt få turneringer og hentet tilsvarende få rankingpoeng. Når hun er med, er det få som kan stå imot spillet hennes.

- Serena er den beste spilleren i feltet, ganske enkelt, konkluderte Martina Navratilova om amerikaneren som på 10-årsdagen for terrorangrepet mot New York spiller finale mot australske Samantha Stosur.

- Det er rart å tenke på at det er 10 år siden. Jeg ønsket veldig sterkt å komme til finalen og spille på den dagen, sa Serena Williams, som jakter sin fjerde tittel i US Open og den 14. Grand Slam-tittelen.

For Wozniacki venter to ukers turneringsfri før hun skal forsvare tittelen sin i Tokyo siste uke i september.

(NTB)