Verdenseneren ble truet med disk i Masters

Men det var arrangøren som sto bak tabben.

MISTENKT FOR JUKS: Luke Donald ble først mistenkt for å ha signert for en birdie i stedet for en bogey på det femte hullet. Men det var arrangøren og en tvilsom fakskopi som hadde skylda.  Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFP
MISTENKT FOR JUKS: Luke Donald ble først mistenkt for å ha signert for en birdie i stedet for en bogey på det femte hullet. Men det var arrangøren og en tvilsom fakskopi som hadde skylda. Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdensener Luke Donald er fortsatt med i Masters-turneringen i golf, men engelskmannen var nær ved å bli disket etter den første runden.

Det gikk så langt at det ble satt i gang undersøkelser rundt signeringen av scoringskortet til briten, som gikk den første runde på skuffende 75 slag. Han ligger åtte slag bak Lee Westwood, som har tatt en ledelse med 67 slag på åpningsrunden.

Donald ble først mistenkt for å ha signert for en birdie i stedet for en bogey på det femte hullet. Dersom han hadde kvittert for feil antall slag, ville han blitt disket.

Men det viste seg at det ikke var Donald, men derimot arrangørene og en tvilsom fakskopi som var årsaken til feilen.

Dette slo arrangørene i Augusta fast i en pressemelding etter at den hadde satt i verk undersøkelser rundt saken.

«Det var en administrativ feil som gjorde at Luke Donald fikk oppført en feilaktive score», het det i uttalelsen fra arrangørene. Dermed får engelskmannen fortsette i turneringen fredag.

Donalds kone, Diane, kommenterte saken i en twittermelding etter at saken var avklart. Der skrev hun: «Har akkurat vært i telefonen med Luke, IKKE diskvalifisert, takk gud.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer