Verdenseneren ble truet med disk i Masters

Men det var arrangøren som sto bak tabben.

MISTENKT FOR JUKS: Luke Donald ble først mistenkt for å ha signert for en birdie i stedet for en bogey på det femte hullet. Men det var arrangøren og en tvilsom fakskopi som hadde skylda.  Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFP
MISTENKT FOR JUKS: Luke Donald ble først mistenkt for å ha signert for en birdie i stedet for en bogey på det femte hullet. Men det var arrangøren og en tvilsom fakskopi som hadde skylda. Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFPVis mer

Verdensener Luke Donald er fortsatt med i Masters-turneringen i golf, men engelskmannen var nær ved å bli disket etter den første runden.

Det gikk så langt at det ble satt i gang undersøkelser rundt signeringen av scoringskortet til briten, som gikk den første runde på skuffende 75 slag. Han ligger åtte slag bak Lee Westwood, som har tatt en ledelse med 67 slag på åpningsrunden.

Donald ble først mistenkt for å ha signert for en birdie i stedet for en bogey på det femte hullet. Dersom han hadde kvittert for feil antall slag, ville han blitt disket.

Men det viste seg at det ikke var Donald, men derimot arrangørene og en tvilsom fakskopi som var årsaken til feilen.

Dette slo arrangørene i Augusta fast i en pressemelding etter at den hadde satt i verk undersøkelser rundt saken.

«Det var en administrativ feil som gjorde at Luke Donald fikk oppført en feilaktive score», het det i uttalelsen fra arrangørene. Dermed får engelskmannen fortsette i turneringen fredag.

Donalds kone, Diane, kommenterte saken i en twittermelding etter at saken var avklart. Der skrev hun: «Har akkurat vært i telefonen med Luke, IKKE diskvalifisert, takk gud.»

Westwood leder
Den tidligere britiske verdenseneren Lee Westwood kom best i gang i Masters-turneringen i golf. Han gikk den første runden på 67 slag, fem under par.

Han har aldri tidligere vunnet en majorturnering, men nå leder han med ett slag til svenske Peter Hanson og sørafrikaneren Louis Oosthuizen, som spilte seg opp mot slutten av den første runden og avsluttet med birdies på de tre siste hullene.

Tiger Woods, som på forhånd ble ansett å være en av de store favorittene, gikk førsterunden på par, altså 72 slag. Det samme har regjerende Masters-mester Charl Schwartzel.

DÅRLIG START: Tiger Woods ligger fem slag bak teten. Foto: AFP PHOTO/Timothy CLARY
DÅRLIG START: Tiger Woods ligger fem slag bak teten. Foto: AFP PHOTO/Timothy CLARY Vis mer

Westwood tangerte sin beste runde i Masters noensinne. Han sa etter at den første runden var over at han hadde forberedt seg til turneringen på en litt spesiell måte i år.

- Jeg har forsøkt å ta vekk presset jeg tidligere har satt på meg selv i denne turneringen. Det synes jeg at jeg har lyktes med, for nå spiller jeg med stor selvtillit. Jeg kjenner jo også banen godt etter å ha spilt her mange ganger, sa briten.

Woods på par
Tiger Woods fikk ingen god start på årets turnering, der han kjemper for å vinne den grønne jakka for femte gang. Han spilte ikke godt på de første to hullene, men tok seg sammen og fikk bedre sving på spillet sitt etter hvert.

Men to bogeyer på de to siste hullene gjorde at Woods falt litt tilbake. Han ligger fem slag bak teten etter 72-runden sin torsdag.

- Jeg spilte ikke bra, men hang med på runden og forsøkte å være tålmodig. Men det var ikke min dag. Jeg hadde en dårlig oppvarming, og det fulgte meg ut på banen også, sa Tiger Woods etter torsdagens runde.

Han har vunnet 14 majorturneringer i karrieren, men det er helt på det rene at han må heve spillet betraktelig, dersom han skal ha noen muligheter til å kjempe om seieren i årets Masters-turnering.

- Jeg kjenner banen og vet hvordan jeg skal spille her. Jeg vet hva jeg må gjøre, så det gjelder bare å få det ut, sa Woods etter torsdagens åpningsrunde.

(NTB)