Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenseneren hyller Kristoffersen, men han frykter én ting

Var bekymret.

SUPERDUELLEN: Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher er verdens to klart beste slalåm- og storslalåmkjørere. Foto: REUTERS/Ruben Sprich
SUPERDUELLEN: Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher er verdens to klart beste slalåm- og storslalåmkjørere. Foto: REUTERS/Ruben Sprich Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen tok i helga sin tredje slalåmseier for sesongen. Kristoffersens dominans er uvant kost for verdenscupleder Marcel Hirscher.

Østerrikeren har dominert de tekniske disiplinene i en årekke og har tatt hele 36 verdenscupseirer i karrieren. Det har også gjort at han har vunnet verdenscupen sammenlagt i samtlige av de siste fire årene.

Derfor er det ingen tvil: Hirscher kan kalle seg for verdens beste alpinist. Og også i år leder han verdenscupen sammenlagt foreløpig.

Men 26-åringen jaktes av tre nordmenn. Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud er nemlig de tre nærmeste på verdenscuplista.

- Bedre enn noensinne Trolig er det kombinasjonen av Svindal- og Kristoffersen-suksess som kan få Hirscher ned fra tronen. Nå innrømmer østerrikeren at han har blitt tatt litt på senga av Kristoffersen.

- Henrik er i enorm utvikling og bedre enn noensinne. Hvis han holder seg frisk, kan han dominere de tekniske disiplinene i mange år fremover. Han gjør jo det allerede. Jeg frykter det kan bli enda verre, sier Hirscher til avisen Kleine Zeitung.

- For meg er det positivt at jeg i hvert fall har nærmet meg litt i det siste. Jeg har fått noen gode svar, forteller 26-åringen.

- Fornøyd med 2. plassen Hirscher var noe bekymret da han regelrett ble knust av Kristoffersen i flere renn, men virker nå ha utlignet mye av forskjellen.

- Det betyr mye for meg personlig at jeg har nærmet meg. Kanskje jeg kan snu det til min fordel igjen. Hvis ikke, er jeg fornøyd med å ta 2. plassen bak Henrik, sier østerrikeren.

Den kommende helgen drar alpinsirkuset til legendariske Wengen, hvor utforen - med Lund Svindal og Jansrud i hovedrollene - er det aller største.

Samtidig skal det også kjøres i kombinasjonen og slalåm, hvor Hirscher må gjøre det skarpt for å beholde ledelsen til nordmennene i verdenscupssammendraget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media