Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenseneren raste etter skandalerenn: - Gikk inn i en container og smelte igjen døra

Juryen blir kritisert etter dramatisk renn.

FALT: Kombinertesset Erik Frenzel falt i hopprennet og kan miste seieren på det i Nordic Combined Triple. Foto: EPA/EXPA / JFK
FALT: Kombinertesset Erik Frenzel falt i hopprennet og kan miste seieren på det i Nordic Combined Triple. Foto: EPA/EXPA / JFK Vis mer

(Dagbladet): Verdenscupleder Eric Frenzel har vunnet omtrent som han vil i Seefeld, men kan miste seieren i Nordic Combined Triple på dramatisk vis.

I dagens hopprenn falt han under svært krevende og kritikkverdige forhold. Konkurransen ble utsatt to ganger. Mange mente at rennet burde ha blitt avlyst.

- Dette er dramatisk. Det kommer til å bli diskusjoner om dette er forsvarlig. Hvis dette ødelegger vinnersjansene hans, er det fryktelig synd, ropte NRKs kommentatorduo.

- Frenzel gikk inn i en container og smelte igjen døra. Han hadde tydeligvis behov for å være alene, forteller kombinertekspert Fred Børre Lundberg på direkten.

Det er ikke første gang arrangøren får kritikk i kombinertsammenheng. Dagbladet formidlet tidligere i sesongen at frustrasjonen i kombinertmiljøet har vært stor etter at over halvparten av rennene har blitt avlyst.

Det virker å være bred konsensus i kombinertmiljøet at idretten ikke blir tatt helt på alvor og nedprioritert sammenlignet med andre sammenlignbare vinteridretter.

Krevende forhold Frenzels fall betyr at japanske Akito Watabe overtar ledelsen i Nordic Combined Triple foran det avsluttende langrennet senere i dag. Tre nordmenn kjemper om pallen.

Kraftig snøvær i Seefeld førte til at hopprennet ble utsatt to ganger. Forsinkelsen førte til at konkurransen ble endret. I stedet for to hoppomganger og 15 kilometer langrenn blir det en omgang i bakken og 10 kilometer langrenn.

Tyske Eric Frenzel ledet kombinertkonkurransen etter de to første etappene, men falt på 97,5 meter. Watabe landet på 98 meter, men sto og går ut 56 sekunder foran Frenzel i langrennet.

Nordmenn i tetkampen Jørgen Graabak hoppet 95 meter og er beste nordmann på fjerdeplass. Han har 1.32 minutter opp til lederen. Han ligger bare 6 sekunder bak Fabian Riessle på tredjeplassen og har 36 sekunder opp til Frenzel.

Jan Schmid hoppet 94 meter og holder femteplassen, fem sekunder bak Graabak. Magnus Krog har også en god sjanse på pallplass og er 1.47 bak på 8. plass.

Håvard Klemetsen hoppet 98,5 meter, men går ut 2.12 bak. Espen Andersen hadde 93,5 meter er 3.28 bak, mens Mikko Kokslien med bare 89 meter går ut hele 4.14 etter lederen i langrennet.

Siste: Frenzel slo tilbake i langrennet og tok sin tredje strake seier i Nordic Combined Triple.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media