-  Verdensklasse av Løke

Etter tap i de to første kampene ettelyste Gunnar Pettersen et lag som var gode i begge ender av banen. I går fikk han svar på tiltale.

Norge knuste Portugal med ti mål i skjebnekampen.

Kontringene kom, forsvaret stod støtt, og bakerst stod den 1,96m høye Ole Erevik bokstavelig talt en kjempekamp. Etter å ha kommet inn midtveis i første omgang frustrerte han portugiserne med redning etter redning.

-  Det var gøy å spille en så viktig kamp, sier Erevik til Dagbladet.

Løpt i senk

Tempoet på både ballen og beina var noe helt annet enn tidligere i EM. Laget som bare hadde tre kontringsmål før gårsdagens kamp, hadde i løpet av de 60 minuttene mot Portugal satt inn fem ganger så mange. Anført av en meget god Kjetil Strand, løp Norge portugiserne i senk.

Norge startet godt, gikk til pause med 17- 12, og så seg aldri tilbake. Landslagssjef Gunnar Pettersen var full av ros.

-  Det er viktig å få de billige målene. Gutta slapp seg løs i dag, og de turde spille. Det er lett å løpe, men det krever litt mot å sende avgårde de avgjørende pasningene. Det gjorde Kjetil Strand. Han viste mot, og dro med seg resten av laget i første omgang, sier Pettersen til Dagbladet.

Verdensklasse

STORSPILTE: Strekspiller Frank Løke scoret åtte ganger da Norge utspilte Portugal i går. -  Det var min beste kamp til nå, og det var godt å få den før mellomspillet, sier Løke til Dagbladet. Foto: Peter Schneider/AP/Scanpix
STORSPILTE: Strekspiller Frank Løke scoret åtte ganger da Norge utspilte Portugal i går. - Det var min beste kamp til nå, og det var godt å få den før mellomspillet, sier Løke til Dagbladet. Foto: Peter Schneider/AP/Scanpix Vis mer

Pettersens assistent, Erik Andersen kalte kampen tidenes kontringsoppvisning. Spesielt imponert var han over angrepsspillet til strekspiller Frank Løke og forsvarsspillet til Johnny Jensen. Løke scoret åtte mål, og kjempet som en løve på den norske streken, Jensen var en klippe hver gang portugiserne prøvde seg.

-  Når Frank Løke spiller som i dag, er han en av verdens beste strekspillere, og i forsvar gjør Johnny Jensen en kjempejobb som forsvarssjef. Han skaper ro og tillit i hele laget, sier Andersen til Dagbladet.

Løke selv var lettet over å ha levert i den viktige kampen.

-  Det var min beste kamp til nå, og det var godt å få den før mellomspillet.

Der venter Danmark, Island og Serbia-Montenegro som alle har flere poeng enn de norske håndballgutta.

Ikke på ferie

Andersen lover at gutta skal kjempe for hver ball, men tror det blir vanskelig å komme til en semifinale.

-  Vi har nådd det første målet, som var å gå videre til mellomspillet. Nå blir det tre kamper på tre dager. Det blir morsomt både for oss og håndball-Norge. Å gå videre skal holde hardt, men vi skal bite fra oss.

Det får han støtte i fra kantspiller Håvard Tvedten.

-  Vi tar en kamp av gangen, men vi er ikke på ferie. Det er viktig å holde på entusiasmen. Vi skal fortsette med innsats og intensitet i hver kamp, sier Tvedten til Dagbladet.

ENDELIG JUBEL: De norske håndballgutta var glade etter seieren i går.