Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Verdensklasse over Derek

Petter Myhre hyller VIF-veteranen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en snau time holdt AIK følge med Vålerenga i Royal League-kampen på Bislett søndag. Så takket Jan Derek Sørensen svenskene for følget.

VIF-veteranen har lagt en fantastisk høst bak seg, og synes å ha formen i behold selv om den norske serien for lengst er avsluttet.

Søndag var han et regelrett mareritt for laget som endte på andreplass i Allsvenskan denne sesongen.

-  Den siste scoringa til Jan Derek Sørensen var det verdensklasse over, sa en meget fornøyd VIF-trener Petter Myhre til NTB etter kampen.

Første omgang på Bislett var riktignok jevn. Alexander Mathisen sendte Vålerenga i føringen etter ni minutter med en vakker avslutning til venstre for AIK-keeper Nicklas Berg. Seks minutter etterpå utliknet Miran Burgic for gjestene med en heading fra kloss hold.

1-1 etter de første 45 minuttene var greit.

Etter pause var det Jan Derek Sørensen-show for alle pengene. Forvarslet kom allerede etter tre minutter da AIK-keeper Berg med nød og neppe fikk slått et skudd fra 18-19 meter utenfor. Rett etterpå måtte han imidlertid kapitulere: 

•  54 min.: Jan Derek Sørensen løfter ballen presist inn i feltet til Kjetil Wæhler. Han fikser enkelt 2-1.

DOBBEL DEREK: Jan Derek Sørensen setter inn ett av sine to mål mot AIK på Bislett. Foto: Scanpix
DOBBEL DEREK: Jan Derek Sørensen setter inn ett av sine to mål mot AIK på Bislett. Foto: Scanpix Vis mer

• 55 min.: Unggutten Mohammed Fellah finner Sørensen med en vakker pasning, og avslutningen er det minst like høy klasse over. Skuddet gikk rett i krysset!

• 61 min.: Sørensen lurer bort en motspiller på spissen av 16-meteren og skrur ballen vakkert inn i hjørnet bak keeper. 4-1.

Da var det hele avgjort på Bislett, og det gjorde lite at AIK kom tilbake 18 minutter før full tid. Scoringen til Niclas Karlsson, som kom etter slurv fra Freddy Dos Santos, var mager trøst.

Vålerenga er med søndagens seier klar for avansement i årets Royal League. Det til tross for at to kamper gjenstår i gruppespillet.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!