Norge håndball-EM kvinner 2018

Verdensklasse til liten hjelp: Bra at Norge ryker ut

Nå er det er best for sporten å få en pause fra oss.

VERDENSKLASSE: Legenden Katrine Lunde stod bedre i mål enn noen gang mot Nederland. Det holder neppe til semifinale, men viser hvor gode Norge egentlig er i denne sporten. FOTO:Vidar Ruud / NTB scanpix.
VERDENSKLASSE: Legenden Katrine Lunde stod bedre i mål enn noen gang mot Nederland. Det holder neppe til semifinale, men viser hvor gode Norge egentlig er i denne sporten. FOTO:Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er mulig vi burde tenke mer på de tusenvis av nordmenn som snart drar til Paris for å se et VM-sluttspill uten Norge, men ærlig talt:

  • For internasjonal håndball er det bra at Norge nå sannsynligvis ryker ut av medaljekampen.

Annerledes går det knapt an å se det etter at vi har vunnet seks av de sju siste Europamesterskapene. I lengden vil jo en slik dominanse tære på interessen for sporten, og det ødelegger mest for de som virkelig bryr seg.

Altså for oss.

I ÅREVIS har det store innslaget av norske sponsorer på gulv, vegger og vant i håndballhaller verden rundt, vært et tydelig tegn på den skjeve interessen for denne idretten. Vel har norsk økonomi vært god i denne perioden, men ikke så god. Det er ingen annen grunn for at de internasjonale arenaene er blitt tapetsert med norsk reklame, enn at vår andel av dette sportsmarkedet har vært kunstig høy.

På den måten trenger kvinnehåndballen forandring. Det hjalp på stemningen rundt de årlige mesterskapene at fjorårets VM endte med fransk seier over Norge i finalen. En medaljekamp i EM helt uten oss, gir muligheten for ytterligere framgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer