Verdensklasse

LARVIK (Dagbladet): Cupvinnercupen 16. delsfinale: Larvik HK- Strusjanka 37- 10. Sammenlagt: 75- 22. Kristine Duvholt er tilbake som Norges suverent beste kantspiller. Men hun sier nei til EM i desember.

- Jeg har ikke snakket med Marit Breivik på en stund, men ringer hun i dag, sier jeg helt bestemt nei til landslaget, sier Kristine.

Det er ingen tvil om at landslagstrener Marit Breivik bør gjøre et forsøk på å overtale henne likevel.

Men den langsiktige målsettingen til Kristine om å være på topp i VM på hjemmebane neste år bør gå foran årets EM, mener Larviks trener, Ole-Gustav Gjekstad.

- Årets EM kommer avgjort for tidlig for Kristine. Det er helt utrolig hva hun klarer å prestere med så lite trening. Risikoen for tilbakeslag er altfor stor, mener Gjekstad.

Kort tid

Det utrolige ved Kristines comeback er nettopp den korte tida hun har brukt på å vise seg fram som en av verdens beste kantspillere.

For to måneder siden visste ikke Kristine Duvholt om hun noen gang kunne spille håndball igjen. Hun gjennomførte en komplisert ryggoperasjon i januar.

Steg for steg

- Jeg måtte ta steg for steg, for å sikre at jeg kunne bevege meg fritt. Håndball tenkte jeg ikke på i det hele tatt. Først i sommer prøvde jeg meg på håndballbanen.

- Nå er jeg bare kjempeglad for at jeg igjen kan være med, sier Kristine Duvholt.

For fire uker siden ødela Larvik-spilleren menisken. Kristine trente minimalt etter det. Men i de to kampene mot Strusjanka har hun vist seg som en kantspiller i selvfølgelig landslagsklasse. Eksplosiviteten og spilleforståelsen er Kristine alene om i Norge.

- Jeg har det i blodet, vet du! smiler Kristine.

STJERNER: To viktige jenter for Larvik. Katja Nyberg og kantspiller Kristine Duvholt.