- Verdensklasse

Fem dager før jul smadret Kjetil Strand (23) scoringsrekorden i eliteserien. I går skjøt han Romania i filler. Spørsmålet er hvor lenge han holder sjøl.

Kjetil Strand stoppet på 11 mål i det som var hans 13. landskamp - og definitive internasjonale gjennombrudd. Han gjorde det med tapet finger etter en bruddskade i høst, strekk bak i det venstre kneet, og betennelse i høyre hæl.

Derfor tok Pettersen ham av banen da tolv minutter gjensto.

Tøft kampprogram

- Stavanger har kjørt Kjetil tøft. Jeg tok ham ut fordi han var sliten, og for ikke å forverre skadene, sier landslagssjefen.

Det norske landslaget skal nå spille seks tøffe kvalifiseringskamper på fjorten dager. Spørsmålet er om Kjetil Strands kropp tåler påkjenningen.

- Vi får se hvor lenge kroppen holder, sier Kjetil selv. - Jeg synes ikke det er noe problem. Og ikke har det vært noe råkjør i Stavanger heller. Det er jeg som bestemmer når jeg skal spille.

Strand-promenade

Stavanger-kapteinen startet Norges første EM-kvalifiseringskamp på benken. Etter halvspilt førsteomgang kom han innpå og snudde oppgjøret. I løpet av 14 minutter banket han inn ni mål.

- Jeg fikk bare beskjed av Gunnar om å gjøre som i Stavanger: gå på banen og skyte, forklarer Strand.

Årets eliteserie har vært den reneste Strand-promenaden. Storkanonen fra Stavanger står bokført med utrolige 198 scoringer på 17 seriekamper. Allerede før jul slettet han Rune Erlands scoringsrekord fra 1998/99 på 187 mål.

SKYTTERKONGE: Kjetil Strand startet Norges første EM-kvalifiseringskamp på benken, men etter halvspilt førsteomgang kom han inn og snudde oppgjøret med sine elleve mål. Her er han i duell med rumenske Sandu Florin Iacob.