Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut
GUL KLASSE: Bodø/Glimt-spillerne jubler etter den første scoringen som kom på en perle av et angrep. I sentrum: Philip Zinckernagel. Foto / Video: Fredrik Hagen / NTB Scanpix / Eurosport Vis mer

Eliteserien

- Verdensklasse

Bodø/Glimt fosser videre i Eliteserien, men gjorde det unødvendig spennende for seg selv mot Mjøndalen. Vant 3-2. Hylles for den første scoringen.

  • Mjøndalen - Bodø/Glimt 2-3 (0-2)

Bodø/Glimt og trener Kjetil Knutsen har fått en kanonstart i Eliteserien. I kveld var Mjøndalen motstander på Consto Arena, og boss Vegard Hansen var mer enn hissig på å slå fra seg.

Det gjorde også laget den siste halvtimen, da de gikk fra 0-3 til 2-3. Men håpet om poeng ble med drømmen mot eventyrlige Bodø/Glimt.

Laget tok ledelsen ved Philip Zinckernagel etter 24 minutter. Victor Boniface doblet fem minutter før pause. I andre omgang økte Jens Petter Hauge til 3-0, før Tonny Brochmann reduserte til 1-3.

Bodø/Glimt så ut til å kontrollere kampen i land, men seks minutter før slutt reduserte Vetle Dragsnes til 2-3 etter keepertabbe. Da var det full fyr i igjen, men gjestene styrte unna.

- For dårlig av oss, sier Glimt-spiller Patrick Berg om Mjøndalens sluttspurt. Likevel ble det seier nummer ni av ni i Eliteserien.

1-0: Philip Zinckernagel jubler etter den første scoringen til Bodø/Glimt. Mjøndalens keeper Sosha Makani ligger slagen tilbake. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
1-0: Philip Zinckernagel jubler etter den første scoringen til Bodø/Glimt. Mjøndalens keeper Sosha Makani ligger slagen tilbake. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Spesielt den første scoringen til Bodø/Glimt skapte begeistring hos Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. Angrepet startet fra egen 16 meter og gikk innom seks spillere. Den endte hos Zinckernagel, som skjøt mellom beina på Mjøndalen-keeper Sosha Makani.

- Jeg vil nesten si at det er en kontring i verdensklasse. De bryter i eget straffeområde. Tolv sekunder seinere ligger ballen i nota, sa Jonsson på direkten.

- Jeg sier bare til alle fotballelskere: Se og nyt! Dette er fotball på sitt aller, aller beste. Det er kunst av Bodø/Glimt. Og avslutningen er iskald fra en av de heteste spillerne i Eliteserien.

IMPONERT: Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IMPONERT: Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Også mål nummer to besto av flotte kombinasjoner. Angrepet endte med at Zinckernagel tredde gjennom til Victor Boniface, som skjøt nede til venstre for keeper.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen framsto som en litt slagen mann i pausen. Han antydet at det ville bli et stort fjell å klatre. Og fra det 53. til det 58. minutt skjedde det mye:

Først fikk Bodø/Glimt straffe, etter at dommeren mente Markus Nakkim stoppet Jens Petter Hauge uregelmessig. Men straffen fra Zinckernagel var svak og ble reddet.

Fire minutter seinere rettet Hauge det opp igjen, da han fikk en ball på løp og lobbet over Sosha Makani.

NEDERLAG: Mjøndalen og trener Vegard Hansen gjorde det spennende, men ble et nummer for små mot Bodø/Glimt.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NEDERLAG: Mjøndalen og trener Vegard Hansen gjorde det spennende, men ble et nummer for små mot Bodø/Glimt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Da - på 3-0 - så det veldig lyst ut. Men bare minuttet seinere reduserte Tonny Brochmann til 1-3 på et flott langskudd.

Bodø/Glimt virket fornøyd og trillet mye ball i siste del av oppgjøret. Mjøndalen fikk en scoring annullert for offside åtte minutter før slutt. Det bar muligens bud om det som var på gang. For rett etterpå reduserte Vetle Dragsnes til 2-3. Glimt-keeper Joshua Smits var direkte svak.

Mjøndalen presset på, og hadde blant annet et skudd i stengene, men kom ikke nærmere.

- For dårlig av oss, sier Glimt-spiller Patrick Berg om Mjøndalens sluttspurt.

- Det så ut som om vi ble litt shaky. Og det synes jeg ikke vi skal bli. Vi er mange gode fotballspillere som burde klart å holde på ballen, sier Berg til Eurosport.

- Vi gikk fra veldig dårlig til veldig bra på slutten, oppsummerer Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

- Jeg hadde ikke sett for meg at vi skulle slippe inn tre mål på kontringer. Det var skuffende.

Etter ni kamper er Bodø/Glimt fortsatt ubeseiret. Målsifrene er utrolige 35-9. Molde, som er nærmest, møter Strømsgodset i Drammen søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!