Verdensklassetid av Oen

På 200 m. bryst. - Det var en herlig følelse, sier han.

Alexander Dale Oen (22) viste verdensklasse på 200m bryst under NM fredag.

2.11,98 er en av de beste tidene oppnådd i verden i år, og ville gitt en klar finaleplass i VM i Melbourne tidligere i år. Tiden var kun 6 tideler fra det som ville gitt medalje «down under».

Oen knuste også den gamle Nordiske rekorden som var på 2.13,83 satt av finnen Jarno Pihllava i 2002.

- Det var en herlig følelse, sa han til NTB etter løpet.

Landslagssjef Petter Løvberg var ikke mindre fornøyd.

- Det var et av de viktigste løpene Oen noensinne har svømt, og det begrunner han med at Oen har brukt flere år på å få lysten på denne distansen.

Både hans trener Stig Leganger Hansen og Petter Løvberg har hatt klokkertro på at potensialet på 200 m bryst er minst like stort som på 100m bryst.

- Nå har Oen to knallsterke muligheter i Beijing neste år, sa landslagssjefen.

FOSSER FRAM: Alexander Dale Oen er en fremadfossende ung svømmer, og i dag viste han igjen at han holder verdensklasse. Foto:  WILLIAM WEST/AFP/SCANPIX
FOSSER FRAM: Alexander Dale Oen er en fremadfossende ung svømmer, og i dag viste han igjen at han holder verdensklasse. Foto: WILLIAM WEST/AFP/SCANPIX Vis mer

Oen hadde for øvrig selv den gamle norske rekorden med 2.14,00 satt i VM og som den gang ga en 15. plass.

Han trygget ledelsen i kampen om kongepokalen som deles ut søndag.Flere norske rekorder

Jentene gjorde også jobben sin under NMs andre dag. Først slettet Henriette Brekke (18) fra Vestkantsvømmerne den norske rekorden på 50m fri med tiden 25,94. Den gamle rekorden var fra 1996 og ble holdt av Vibeke L. Johansen på 26,02.

Rekord grossisten Ingvild Snildal (19) forbedret også sin norske rekord på 100 m rygg fra i formiddag da hun svømte på 1.03,43. Snildal leder fortsatt kampen om kongepokalen på kvinnesiden.

(NTB)