FARLIG MANN: Michal Kwiatkowski er én av rytterne som kommer til å bli vanskelig å slå i årets Ardenner-klassikeren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FARLIG MANN: Michal Kwiatkowski er én av rytterne som kommer til å bli vanskelig å slå i årets Ardenner-klassikeren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Verdensmester: - Det er vanskeligere å vinne

Kwiatkowski drømmer om klassikerseier.

(procycling.no): I fjor ble Michal Kwiatkowski nummer fem i Amstel Gold Race og nummer tre i både Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Når Ardenner-klassikerne igjen står for tur, sykler polakken i verdenmestertrøyen han sikret seg i Ponferrada.

Også i år satser Etixx-Quick-Step-rytteren knallhardt mot de kuperte klassikerne.

- Forhåpentligvis er formen min god nok til å kjempe mot de andre favorittene. Det er vanskelig, spesielt med regnbuetrøyen, men jeg gir aldri opp, sier Kwiatkowski ifølge velonews.com.

- Det er vanskelig å vinne ritt i regnbuetrøyen. Men jeg går for seier, ikke andreplass.

Det store målet
Selv om han bare er 24 år, har Kwiatkowski for lengst etablert seg i verdenstoppen.

Allerede i 2014 var han topp fem i de to første Ardenner-klassikerne, men han har ennå ikke klart å vinne en klassiker. Nå håper han det skjer.

- Det store målet er Ardennene.

Les også: Nordhaug: - Det er vanskelig å holde roen

Med verdensmestertrøyen på sine skuldre, er det liten tvil om at konkurrentene kommer til å være oppmerksom på polakken.

God form
Kwiatkowski viste god form i Baskerland rundt tidligere i april, men har fortsatt til gode å vinne i sin nye trøye.

- Det ville vært flott å få en seier i Baskerland, men man må huske at jeg trenger å være frisk og sterk på slutten av disse klassikerne siden det er mange andre som har forberedt seg til dette rittet, som Alejandro Valverde, Serio Henao, Philippe Gilbert og «Purito». Jeg tenker mye på Ardennene.

Den sympatiske polakken ble verdensmester i en alder av 24, men til tross for den fantastiske prestasjonen, har han ikke endret seg, ifølge seg selv.

- Jeg er fortsatt den samme personen, og jeg gjør ting slik jeg alltid har gjort dem. Selvfølgelig er det mer press enn tidligere, men jeg har god støtte fra laget og lagkameratene mine. Og jeg er veldig glad for å ha trøyen, det vakreste i sykkelsporten.

Amstel Gold Race følger du LIVE på procycling.no fra søndag morgen!