MEDALJEFAVORITT: Philippe Gilbert er blant favorittene - både på lagtempoen og den individuelle fellesstarten. Foto: NTB Scanpix.
MEDALJEFAVORITT: Philippe Gilbert er blant favorittene - både på lagtempoen og den individuelle fellesstarten. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

VM i Bergen:

Verdensmester: - Lagtempoløypa er hard

Bergens rute skiller seg fra fjorårets ørkentempo i Qatar.

(procycling.no): Lagtempo er en beinhard disiplin uansett og er svært krevende både fysisk, taktisk og teknisk. Likevel er løypa rytterne møter i Bergen på søndag mer utfordrende enn flere tidligere VM-lagtempoer.

Rittet starter på Askøy før den går i retning Bergen hvor tempoløypa som sykles neste uke skal forseres. Her venter blant annet Birkelundsbakken, en snaut tre minutter lang bakke som blir ganske bratt mot slutten.

Denne løypa skiller seg spesielt fra den paddeflate løypa som ble brukt i Qatar i fjorårets VM. Der var det helt flatt hele veien, og vinden var kanskje den største utfordringen.

I år er terrenget rullende, noe som gjør det viktig å utnytte lagets styrker ideelt.

- Kommer til å se lag sprekke

Philippe Gilbert skal sykle for gullfavorittene Quick-Step Floors. Verdensmesteren fra Valkenburg i 2012 kom til VM-byen i går, og har i dag testet løypa sammen med lagkameratene.

- Det er en veldig hard løype med mye forandringer. Det er litt som i Valkenburg i 2012 med tanke på at det er en teknisk og en komplett løype med flere forskjellige utfordringer. Det går opp og ned hele tiden, sier Gilbert til cyclingnews.com.

Gilbert var på BMC-laget som ble nummer to i 2012, rett bak det som er hans nåværende laget. Han er glad i lagtempodisiplinen.

- Jeg liker det. Her må du virkelig jobbe sammen med personalet og rytterne. Det er en fin erfaring å gå gjennom med alle sammen. I årets ritt er det en bakke i starten, så det blir hardt helt fra begynnelsen. Jeg tror vi kommer til å se mange lag sprekke og ikke fullføre sammen. Nøkkelen er at de sterkeste rytterne roer ned så de andre kan ligge i dragsuget.

Gilberts egenskaper egner seg også bedre i løyper som i Bergen.

- Alle er viktige, og jeg liker forandringen i rytme man får i en løype som dette. Jeg er bedre i denne løypa enn den flate som var i Qatar i fjor.

VM i lagtempo kan du følge LIVE på procycling.no!