ETTERFORSKES: Alessandro Ballan biter i VM-gullet han vant for to år siden. Søndag mister italierneren vårens største klassiker, fordi han er navngitt i en dopingetterforskning. Foto: AFP PHOTO / FILES / DAMIEN MEYER
ETTERFORSKES: Alessandro Ballan biter i VM-gullet han vant for to år siden. Søndag mister italierneren vårens største klassiker, fordi han er navngitt i en dopingetterforskning. Foto: AFP PHOTO / FILES / DAMIEN MEYERVis mer

Verdensmester dop- suspendert av eget lag

Ballan mister helgas klassisker.

||| (Dagbladet): I går ble italienske Alessandro Ballan, landeveisverdensmester fra 2008, navngitt som mistenkt i dopingskandalen som er under etterforskning i Italia.

Politiet etterforsker handel med dopingmidler fra 2008 og 2009. En østerriksk blodbank og tidligere medlemmer Lampre-laget er trukket inn i saken.

I dag ble Ballan suspendert profflaget BMC Racing Team, i påvente av etterforskningen som skal være ferdig i løpet av neste måned.

Dermed går 30-åringen, som i tillegg til VM-tittelen har utmerket seg i dagsritt, glipp av søndagens store klassikerløp Paris-Roubaix.

BMC-laget skriver i en pressemelding at suspensjonen av Ballan ikke skal tolkes som forhåndsdømming, men at det er vanlig praksis i laget at ryttere under etterforskning trekkes fra ritt.

I tillegg til Ballan er landsmann og BMC-kollega Mauro Santambrogio suspendert inntil videre. Også han var medlem på Lampre-laget som står i sentrum for politiets etterforskning.

- Begge må personlig svare for seg når det gjelder anklagene, skriver BMC.

Ballan sier på telefon til Cyclingnews at han fikk vite om BMCs avgjørelse i går kveld.

- Jeg respekterer avgjørelsen til mitt lag, det er de som betaler lønna mi, sier Ballan.