Verdensmester Gjelsten raskest igjen

Bjørn Rune Gjelsten og «Spirit of Norway» er allerede verdensmester i den gjeveste offshoreklassen. I dag satte han konkurrentene i skyggen igjen.

Gjelsten og makker Steve Curtis vant tidskjøringen foran Fujairah Grand Prix i De forente arabiske emirater. Dermed starter han i pole position i fredagens sjuende og nest siste VM-runde denne sesongen.

Fartsfantomet Gjelsten har faktisk vunnet alle tidskjøringene denne sesongen. Han er allerede europa- og verdensmester, og kjører kun for æren i de to siste rundene. Den siste VM-runden kjøres neste uke.

«Maritimo» og «Qatar 96» starter bak Gjelsten i fredagens hovedløp.

Gjelsten kjørte to runder i dag, og hadde den raskeste tiden på første forsøk. Han hadde en gjennomsnittsfart på nesten 197 km/t.

- Vi fikk en god start på den første runden og startet med en flott sving. Midtpartiet kunne vært bedre, men det gjorde vi opp for mot slutten, sa Gjelsten etter seieren.

På den andre runden tok han ingen sjanser. Gjelsten hadde allerede bestetiden inne - og det visste han.

- Starten på den andre runden var faktisk bedre, men jeg ville ikke presse for hardt. Vi ville sett ganske dumme ut dersom vi hadde gått rundt, sa Gjelsten.

(NTB)