Verdensmester Hamilton tilbake i beste startposisjon

Raskest i Monaco.

TOMMEL OPP: Verdensmester Lewis Hamilton (t.h) kapret beste startposisjon for femte gang på seks VM-løp denne sesongen da han var raskest i Monaco lørdag. Foto: EPA/SRDJAN SUKI
TOMMEL OPP: Verdensmester Lewis Hamilton (t.h) kapret beste startposisjon for femte gang på seks VM-løp denne sesongen da han var raskest i Monaco lørdag. Foto: EPA/SRDJAN SUKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdensmester Lewis Hamilton kapret beste startposisjon for femte gang på seks VM-løp denne sesongen da han var raskest i Monaco lørdag.

Men det var aller første gangen han klarte å sikre denne posisjonen i det lille fyrstedømmet ved Middelhavet. Der har briten bare vunnet en eneste gang tidligere, og det var i 2008. Da vant han uten å ha beste startposisjon, og han er fortsatt den siste som har klart det.

Hamilton sparte det beste til slutt lørdag, for det var lagkameraten hans, Nico Rosberg som var raskest i de to første kvalifiseringsrundene, men i den tredje og siste slo Hamilton til.

Dermed fikk han revansj for det forrige løpet i Spania, der Rosberg kjørte fantastisk og fikk starte i pole position, som det heter. Rosberg er forresten ute etter sin tredje strake seier i Monacos gater, der han har vunnet både i 2013 og 2014, men han fikk seg et skudd for baugen lørdag med Hamiltons flotte kjøring.

Mercedes på topp Alt tyder i alle fall på at de to Mercedes-bilene kommer til å være med i teten i løpet søndag, for Mercedes har vært på topp både i treningsrundene og i kvalifiseringene i Monaco.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.