FENGSEL: Italienske Fabio Cannavaro har blitt dømt til ti måneder i fengsel for å ha brutt pålegg av politiet om å holde seg ute av eiendom det er tatt beslag i. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/NTB Scanpix
FENGSEL: Italienske Fabio Cannavaro har blitt dømt til ti måneder i fengsel for å ha brutt pålegg av politiet om å holde seg ute av eiendom det er tatt beslag i. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/NTB ScanpixVis mer

Verdensmester og gullballvinner dømt til ti måneder i fengsel

Fabio Cannavaro.

(Dagbladet): Italienske Fabio Cannavaro har blitt dømt til ti måneder i fengsel for å ha brutt pålegg av politiet om å holde seg ute av eiendom det er tatt beslag i. Det skriver britiske Guardian.

Grunnen til dette beslaget er at den tidligere stopperkjempen skylder så mye som 8,5 millioner kroner i skatt.

I oktober tok myndighetene i den italienske byen Napoli kontroll over eiendom av tilsvarende verdier, i tillegg til en luksusyacht verdt 1,5 millioner kroner.

Hans kone, Daniela Arenoso, og broren Paolo Cannavaro har også fått fengselstraffer, men da alle tre har anket vil eventuell soning ikke bli aktuelt før sakene er ferdig behandlet.

Cannavaro var kaptein på det italienske laget som ble verdensmester i 2006, og vant gullballen som verdens beste fotballspiller samme år.

I skrivende stund er 41-åringen, som har spilt for klubber som Napoli, Parma, Inter, Juventus og Real Madrid, manager for den kinesiske klubben Guangzhao Evergrande.