Verdensmester Russland på norgesbesøk i april

Hockeygutta får matching på øverste hylle i VM-oppkjøringen.

STORFINT BESØK: Verdensmester Russland gjester Norge for å spille to oppkjøringskamper mot Roy Johansens iskrigere 4. og 5. april neste år. I og med at grunnspillet ikke er over før 13. april, betyr det at laget kommer uten NHL-stjerner som Alex Ovetsjkin (bildet).Foto: REUTERS/Petr Josek/NTB scanpix
STORFINT BESØK: Verdensmester Russland gjester Norge for å spille to oppkjøringskamper mot Roy Johansens iskrigere 4. og 5. april neste år. I og med at grunnspillet ikke er over før 13. april, betyr det at laget kommer uten NHL-stjerner som Alex Ovetsjkin (bildet).Foto: REUTERS/Petr Josek/NTB scanpixVis mer

Verdensmester Russland kommer til Norge for å møte ishockeylandslaget neste vår.

4. og 5. april skal Roy Johansens mannskap få måle krefter med Russland, melder NRK. Hockeygutta kom til kvartfinale i VM. Det er ikke bare Russland som står på terminlisten før VM. Landskamper mot Finland, Slovakia, Sveits, Danmark og Frankrike står også på programmet.

- Vi er veldig godt fornøyd med de motstanderne vi har fått. Det er motstandere på høyt nivå. Helt fra ypperste verdensklasse og til lag på vårt eget nivå, sier sportssjef i ishockeyforbundet, Petter Salsten til NRK.

Til sammenligning møtte Norge lag som Østerrike, Ungarn, Italia og Japan i forkant av VM for seks år siden.

- Russland og Finland på hjemmebane er jo motstandere som klinger for alle. Det blir bra kamper og gir en god innkjøring til VM. Det viser at norsk hockey og landslaget har gjort det bra, sier landslagssjef Roy Johansen.

I neste års VM skal Norge møte Tsjekkia, Canada, Sverige, Sveits, Danmark, Hviterussland og Slovenia.

(NTB)