Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdensmester Vettel vant i Valencia

- Dette var den beste seieren i år.

TILBAKE PÅ TOPPEN: Sebastian Vettel er godt vant, i dag var han på topp igjen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea
TILBAKE PÅ TOPPEN: Sebastian Vettel er godt vant, i dag var han på topp igjen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea Vis mer

Verdensmester Sebastian Vettel tok en suveren seier i Europas Grand Prix og økte forspranget i VM-sammendraget i formel 1.

Den tyske Red Bull-føreren seiret 10,8 sekunder foran Ferrari-fører Fernando Alonso og med 27,2 sekunder ned til lagkamerat Mark Webber på 3.-plass. Det var 23-årige Vettels sjette seier på åtte VM-løp i år. Tyskeren startet i pole position og tok sin annen strake seier på banen i Valencia.

Vettel leder nå i VM-sammendraget med hele 77 poeng. Etter åtte av 19 løp har han samlet 186 poeng. McLarens Jenson Button følger nærmest med 109. Sistnevnte måtte nøye seg med en 6.-plass søndag.

Alle kom til mål
Søndagens løp i solsteken i Spania var kun det fjerde i formel 1-historien der alle førerne fullførte. Det har ikke skjedd siden Italias Grand Prix i 2005.

Vettel har endt blant de to beste i samtlige av årets formel 1-løp, og han var naturlig nok svært fornøyd med en ny topprestasjon.

- Dette var den beste seieren i år, ropte Vettel i jubelrus på Red Bull-lagets interne radio etter triumfen.

23-åringen har nå 16 formel 1-seirer totalt.

Liker seg i Valencia
- Det virket kanskje som et kjedelig løp fra utsiden. Jeg vet ikke hvor mye som skjedde, men jeg nøt det til det fulle. Av en eller annen grunn liker jeg meg godt på denne banen, sa den suverene VM-lederen.

Fernando Alonso sa seg fornøyd med å være tilbake på pallen.

- Endelig fikk vi et normalt løp, og vi klarte en pallplass som kroner en fantastisk helg. Jeg tror dette var det beste resultatet vi kunne håpe å oppnå for de spanske tilskuerne, sa spanjolen.

(NTB)