Verdensmester!

Fire store omganger av Roar Ljøkelsøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Skiflygingskongen hadde tilskuerbesøk av en annen idrettskjempe, Muhammad Ali på skiflygingsstadion i Kulm i Østerrike.

Men det var ikke udramatisk. De siste tre dro til med enorme lengder. Første mann ut var Thomas Morgenstern med 210,5 meter. Deretter nådde Widhölzl 208,5, før Ljøkelsøy sto alene igjen på toppen.

Orkdalingen bevarte roen. I siste omgang matchet han konkurrentene med et kjempehopp. 207,5 meter var fasit for verdensmestertittelen.

Dermed forsvarte Ljøkelsøy verdensmester-tittelen fra Planica i 2003.

- Det er stort det her. Sist gang var en drøm, igjen er det en drøm, det er vanskelig å beskrive. VM-gullet sist var det største jeg har gjort, og nå tangerer jeg det.

Men oppladingen var ikke preget av hans sedvanlige stoiske ro.

- Til andreomgangen begynte jeg å få litt dårlig mage. Jeg visste at jeg måtte hoppe godt på ski, og jeg måtte bare glemme hvor godt de andre hadde hoppet.

- Det blir dårlig med feiring på meg, kanskje en cola light.

IMPONERER: Roar Ljøkelsøy. Foto: Scanpix
IMPONERER: Roar Ljøkelsøy. Foto: Scanpix Vis mer

I morgen er det nemlig lagkonkurranse før hoppgutta får hvile før de reiser til Sapporo i Japan.

Etter et storhopp i tredje omgang, bare slått av østerrikeren Andreas Widhölzl og dagens tidligst startende nordmann, Henning Stensrud, ledet Ljøkelsøy med 27,3 poeng.


I et renn med K-punkt over 170 meter, vil hver meter telle 1,2 poeng. I siste omgang måtte dermed Widhölzl hoppe 23 meter lenger enn orkdalingen for å ta ham igjen.

Det klarte han ikke.

- Det kjentes bra over kulen, men jeg fikk ikke riktig flytestilling og god nok fart nedover. Det manglet mye, men de andre hoppet ikke noe lenger. Jeg følte meg bedre i form i dag enn i går, sa Ljøkelsøy til NRK etter første omgang.

Omgangens lengste sto Henning Stensrud for. Han strakte seg 194,5 meter og gikk klart i ledelsen. Før siste omgang hoppet han seg sju plasser opp til 15. plass

- Det var noe helt annet i dag, jeg skjemtes litt over hva jeg presterte i går. Jeg klarte å slappe av og kose meg i bakken, sier Stensrud.

Stensrud håpet på videre sprang opp på lista, men var skuffet etter andrehoppet. Stensrud slo av 30

- Det går litt opp og ned, sier han til NRK.

- Men det var artig å ha et av dagens lengste hopp.

Bjørn Einar Romøren hadde et langt bedre andrehopp i dag. Han svevde ned til 197 meter mot 168,5 tidligere.

Men videre fornøyd var han ikke med dagen sett under ett.

- Er ikke noe å slenge ræva i taket for det her, sier han kryptisk bak mørke skibriller til NRK .

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer