Verdensmesteren fikk slakt for stuntet. I dag slo han tilbake, før han stormet ut

Snapchat til besvær.

STUNT: Lews Hamilton la ut en rekke bilder på sin snapchatkonto etter torsdagens pressekonferanse. Dette falt ikke i like god jord hos alle. Foto: Lews Hamilton / Snapchat
STUNT: Lews Hamilton la ut en rekke bilder på sin snapchatkonto etter torsdagens pressekonferanse. Dette falt ikke i like god jord hos alle. Foto: Lews Hamilton / Snapchat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var på torsdag sirkuset rundt Formel 1-verdensmesteren Lewis Hamilton virkelig tok av.

På pressekonferansen i forkant av løpet i Japan satt briten og fiklet med mobiltelefonen sin. På spørsmål om hva han drev med, svarte han at dette var noe han hadde vært gjennom så mange ganger tidligere at han ville sprite det opp med å legge ut noen bilder på sin snapchatkonto.

- Altså, vi har gjort dette så mange ganger, og det er det samme som skjer hver gang. Jeg prøver bare å fornye det litt, svarte han.

Slaktet

Det falt ikke i videre god smak hos pressen, især den britiske som heller ikke er viden kjent for å være av det nådige slaget.

- Jeg er enig i at formatet på pressekonferansene er statisk, men dette kan ikke forsvares, skrev Ben Hunt, journalist i The Sun, på Twitter.

Han la ved et bilde av fra Hamiltons snapchat der Formel 1-føreren hadde brukt et filter som ga ham kaninører.

Kevin Eason, som er journalist i The Times, sa seg enig.

- Jeg synes verdensmesteren burde lagt vekk telefonen, og konsentrert seg litt mer av respekt for det store japanske publikum, skrev han på Twitter.

- Jeg hadde det bare gøy

Hamilton selv gikk raskt i forsvarsposisjon, og skrev at det hele var ment å være en spøk - at han ikke mente å tråkke noen på tærne.

- Noen tar seg selv altfor høytidelig. Jeg hadde det bare gøy, dette var dagens høydepunkt, skrev han.

Men da førerne igjen møtte pressen i dag, var det klart at det ikke lenger bare var like morsomt for 31-åringen.

Slo tilbake

Etter dagens kvalifisering gjorde han det klinkende klart at han ikke aktet å svare på noen spørsmål. Han holdt i stedet en lengre monolog.

- Torsdagen var vanskelig for meg. Dersom noen av dere følte dere krenket eller at jeg var respektløs, så var det aldri min hensikt. Det hele var ment som en spøk, sa Hamilton.

Han fortsatte i nærmere to minutter uten at han lot noen av de andre komme til orde.

- Det som virkelig var respektløst, var det som ble skrevet om meg over hele verden. Dessverre kommer min beslutning til å påvirke mange som virkelig støtter meg, så jeg sier dette med all mulig respekt: Jeg kommer ikke til å sitte her og holde på med dette så mye lenger. Jeg ber om unnskyldning, og håper dere får en trivelig helg.

Deretter forlot han podiet. Hamiltons lag Mercedes har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

23 poeng bak

Med fem løp igjen, er Hamilton fortsatt med i konkurransen om en ny VM-tittel. Lagkamerat Nico Rosberg leder nemlig med 23 poeng i sammendraget idet fem løp gjenstår.

Rosberg sikret seg også beste startspor i søndagens løp under dagens kvalifisering.

Hamilton starter i nest beste startposisjon.

En seier gir 25 poeng, andreplass 18 poeng og tredjeplass 15 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer