Verdensmesteren i Bikini Fitness er norsk og heter Christina

Best av samtlige i Kiev.

SMAK AV GULL: Christina Strøm Fjære stakk av med seieren i VM i Bikini Fitness i Kiev i kveld. Foto: Privat / Faksimile: Treningsforum
SMAK AV GULL: Christina Strøm Fjære stakk av med seieren i VM i Bikini Fitness i Kiev i kveld. Foto: Privat / Faksimile: TreningsforumVis mer

(Dagbladet): I vinter ble 24 år gamle Christina Strøm Fjære junior-verdensmester i Bikini Fitness. I dag gjentok hun bedriften i Kiev.

Hovedpersonen sier selv til Dagbladet at hun ennå ikke har rukket å lande helt, men at seieren kom som en stor overraskelse.

- Jeg sitter på banketten nå. Bikini var siste klasse ut i dag, så etter det har jeg bare rukket å reise rett på hotellet, skifte og så komme hit. Det er helt vanvittig, sier hun

- Utrolig priviligert Og veien til å bli verdensmester har gått fort. Hun konkurrerte for første gang i fjor høst, og siden den gang har det gått slag i slag.

- Først vant jeg her hjemme i Norge, så vant jeg i Norden og så vant jeg i junior-VM, forteller hun.

Men selv om det har gått fort, er det mye hardt arbeid som ligger bak en slik seier. Strøm Fjære forteller at hun i perioden rett før en konkurranse er nødt til å fokusere veldig.

- Heldigvis er det sånn at jeg har verdens beste foreldre, og gode venninner. De tar gjerne en treningsøkt med meg eller kommer på besøk til meg slik at jeg slipper å ta med meg en diger matpakke med akkurat det jeg skal spise, flirer hun.

Uventet seier Og før dagens konkurranse hadde hun ikke sett for seg at hun skulle stikke av med seieren. I sin høydeklasse konkurrerte hun mot 32 andre, og alt i alt var det over 100 deltakere. 24-åringen slo dem alle sammen.

- Dette er noe jeg har jobbet for i flere og år, og jeg har jobbet utrolig hardt, men jeg hadde ikke trodd jeg skulle vinne, sier hun.

Likevel er det ingen tvil om at alt det harde arbeidet er verdt det når alt kommer til alt. Nå må hun finne ut om fritidsgeskjeften skal bli et yrke.

- Trening er en del av livet mitt, og jeg er utrolig priviligert som kan holde på med det jeg setter høyest. Nå må jeg ta en avgjørelse på om jeg skal gjøre dette på heltid. Det er en tidkrevende hobby, sier Strøm Fjære.

Neste konkurranse for Strøm Fjære kommer allerede i oktober. Da skal hun delta i Arnold Classic Europe i Madrid.

Ny gren Bikini Fitness er en ny gren i Norge, og konkurransen ble for første gang arrangert her til lands høsten 2012.

Vinneren i Bikini Fitness skal ha en komplett fysikk uten for store muskler. Sminke, antrekk og presentasjon er også viktig.

Utøverne er organisert i Norges kroppsbygger- og fitnessforbund (NKF), som ikke er tilsluttet Norges Idrettsforbund.

HARDT ARBEID: Det er mang treningstimer som ligger bak et verdensmesterskap. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
HARDT ARBEID: Det er mang treningstimer som ligger bak et verdensmesterskap. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer