<strong>VERDENSMESTER:</strong> Mikaela Shiffrin, som her poserer med det synlige beviset på at hun er verdensmester i super-G. Foto: AP
VERDENSMESTER: Mikaela Shiffrin, som her poserer med det synlige beviset på at hun er verdensmester i super-G. Foto: AP Vis mer

Mikaela Shiffrin i Norge

Verdensmesteren rømte til luksushotell i Norge

Etter å ha sikret VM-gull i super-G, reiste Mikaela Shiffrin til Trysil med helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRYSIL/ ÅRE /OSLO (Dagbladet). - Hun skal etter planen være tilbake i Åre på mandag, sier Megan Harrod, kommunikasjonssjef i det amerikanske alpinforbundet til Dagbladet i Åre.

Harrod vil ikke verken bekrefte eller avkrefte at Shiffrin er i Trysil, men Dagbladet vet at den ferske verdensmesteren er på plass i Trysil Skianlegg for å koble av før hun mandag returnerer til Åre.

Mikaela Shiffrin

Fra: Colorado i USA.
Alder: 23
Meritter: To OL-gull, fire VM-gull
Antall seire: 56
Antall pallplasseringer: 78

Trener i Trysil

I mellomtida, etter det Dagbladet kjenner til, oppholder Shiffrin seg - sammen med et støtteapparat på 14 stykker som inkluderer moren - på luksushotellet Radisson Blu. Etter å ha kjørt inn til VM-gull i super-G i Åre, satte hun seg i et helikopter som tok henne over grensen og til skianlegget i Trysil.

Ikke alle var like heldige, likevel: Ifølge ESPN gjorde det at de utstyrsansvarlige i teamet hennes måtte ta den lange kjøreturen med alt av utstyr i bil. Det skal de ha gjort i biler registrert i Sverige, etter alt å dømme leiebiler.

<strong>TRYSIL SKIANLEGG:</strong> Det er hit Mikaela Shiffrin har reist for å lade opp til de neste konkurransene. Foto: Christoph Schmitz, Dagbladet.
TRYSIL SKIANLEGG: Det er hit Mikaela Shiffrin har reist for å lade opp til de neste konkurransene. Foto: Christoph Schmitz, Dagbladet. Vis mer

Shiffrin kom inn i alpinsirkuset som 15-åring i 2012-sesongen, og er nå en gigant innen sporten. I en alder av 23 år har hun vunnet to OL-gull (Ett i Sotsji, ett i Pyeongchang) og hele fire VM-gull, inkludert det siste nå i Åre.

- Hun har et fryktelig profesjonelt team, og hun liker seg i Trysil. Jeg vet at hun har vært der mange ganger før. Jeg tipper de har forsøkt å lage de samme forholdene i Trysil som de har her og bare prøver å få ro til å trene, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

- Vi har én treningstrasee her i Åre, så kanskje hun følte at det var for mange der og at hun ikke fikk forberedt seg godt nok. Jeg tror hun ønsker seg litt space, med god grunn, fortsetter Jansrud.

RETT I PORTEN: Lindsey Vonn mister balansen og havner rett i sikkerhetsnettet. Hun kjører et av karrierens siste renn og avslutter etter VM i Åre. Video: NRK Vis mer

Fartsdronning

Dagbladet får opplyst fra det amerikanske skiforbundet at Shiffrin ønsket å «forsvinne fra radaren». Dagbladet vet imidlertid at hun under oppholdet i Trysil benytter seg av Høgegga til trening, som er konkurranseløypa på skianlegget.

Shiffrin reiste over til Norge som den ubestridte fartsdronningen i verden. Hun har vunnet alt av super-G-renn hun har deltatt i i år. Gjennom karrieren har hun vunnet 56 renn, og vært på pallen 78 ganger.

Nå skal hun bruke tiden i Trysil til å lade batteriene før hennes neste konkurranser, den 14.- og 16. februar i storslalåm og slalåm. Det gjør hun blant annet sammen med moren Eileen Shiffrin, som vet én ting eller to om livet som toppidrettsutøver hun også:

Hun var snowboardkjører på toppnivå, og er nå Mikaela Shiffrins trener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer