<strong> REFSES:</strong>  Dansen til seks av de tyske verdensmesterne har skapt oppstyr i ettertid av gårsdagens gullfeiring. Fra venstre: Roman Weidenfeller, Shkodran Mustafi, Andre Schuerrle, Miroslav Klose, Mario Goetze og Toni Kroos. Foto: REUTERSAlex Grimm/Pool/NTB Scanpix.
REFSES: Dansen til seks av de tyske verdensmesterne har skapt oppstyr i ettertid av gårsdagens gullfeiring. Fra venstre: Roman Weidenfeller, Shkodran Mustafi, Andre Schuerrle, Miroslav Klose, Mario Goetze og Toni Kroos. Foto: REUTERSAlex Grimm/Pool/NTB Scanpix. Vis mer

Verdensmesterne refses etter denne dansen

- Gigantisk selvmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seks av Tysklands verdensmestere oppførte under gullfesten i Berlin en niddans myntet på argentinerne. Det har skapt høye bølger.

Mario Götze, Miroslav Klose, André Schürrle, Toni Kroos, Shkodran Mustafi og Roman Weidenfeller kom foran hundretusener av jublende landsmenn ut på scenen foran Brandenburger Tor med bøyde nakker mens de sang «slik går gauchoene, gauchoene går slik».

Så rettet de ryggen og fortsatte «slik går tyskerne, tyskerne går slik».

Opptrinnet har skapt heftige diskusjoner på sosiale medier, og den kjente uruguayanske journalisten Victor Hugo Morales har sagt at hendelsen smakte av «ekkel nazisme».

Tyske medier likte heller ikke det de så. Storavisen Frankfurter Allgemeine skrev at gullfesten gjennom danseopptrinnet utviklet seg til et gigantisk selvmål, mens Die Welt kalte opptrinnet et «fyllepåfunn».

Redegjørelse Tysklands fotballpresident Wolfgang Niersbach så seg nødt til å sende sin argentinske kollega Julio Grondona en skriftlig redegjørelse.

- Våre spilleres oppførsel var ikke på noe vis respektløst ment. Vi har den største respekt for Argentina, det beste forhold til deres forbund og gleder oss til å møtes igjen til landskamp i Düsseldorf i september, skrev han.

Niersbach er overbevist om at spillerne ikke mente noe galt.

- Fra (manager) Oliver Bierhoff har jeg fått vite at ideen oppsto spontant ut fra følelser og glede. Dette er alle anstendige og faire idrettsfolk som ikke ville håne noen, men som bare ville feire løssluppent sammen med tilhengerne. Vi er lei for at det framsto på en måte som kan misforstås, sa han.

Diskusjon Under emneknaggen #gauchogate er hendelsen flittig diskutert på Twitter. I Tyskland er man særlig vare overfor beskyldninger om tysk nasjonalisme, men mange synes kritikken er overdreven.

Den argentinske sportsavisen Olé betegnet dansen som «polemisk», men ellers har ikke dansen skapt særlige reaksjoner i Argentina. De siste dagene av VM brukte argentinske tilhengere for øvrig til å synge nidviser om Brasil etter vertslandets fiasko i de to siste kampene.

Under VM fikk Tysklands spillere mye ros for sin positive innstilling, og særlig fordi de etter 7-1-seieren mot Brasil trøstet motstanderne i stedet for å løpe omkring i triumf.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer