Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdensrekord av Gunda Niemann

Heerenveen (NTB-AP): Tyske Gunda Niemann slettet sin egen verdensrekord på 3000 meter lørdag med over halvannet sekund. På tross av en heller treg åpningsrunde på 31,9 sekunder, viste hun at OL-formen allerede er i anmarsj. I mål viste tiden 4.07,80.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere verdensrekorden ble satt i Calgary 25. mars 1994, like etter OL i Lillehammer, hvor hun på ingen måte fikk det til å klaffe. Den nye rekorden satt i Heerenveen lørdag er nøyaktig tre sekunder sterkere enn landsvenninnen Gunda Kleemanns rekord fra Calgary i 1990.

Også Niemanns parvenninne lørdag gikk under den gamle Niemann-rekorden. Claudia Pechstein fikk tiden 4.08,70, men ble diskvalifisert etter målgang for å ha hindret Niemann på sisterunden.

Arrangørene i Thialf stadion i Heerenveen hadde vannet banen med spesielt renset vann, slik at isen skulle fryses så hard som mulig. Det ga seg utslag i en rekke sterke tider.

Også under mennenes 1500 meter var det nær ved at verdensrekorden ble satt på prøve. Nederlandske Rintje Ritsma gikk på sterke 1.49,58, som er bare halvsekundet langsommere enn canadiske Kevin Overlands ferske verdensrekord på 1.49,07 satt i Calgary 30. november i år. Også landsmannen Ids Postma gikk under 1.50 minutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!