Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdensrekord for Tommy

Tommy «Tiger'n» Ingebrigtsen svevde rekordlangt under kvalifiseringen i Planica i morges. Med 219,5 meter satte han ny verdensrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tommy Ingebrigtsen hadde ikke trengt å hoppe i kvalifiseringsomgangen, men valgte i motsetning til Schmitt og mange av de andre direktekvalifiserte å hoppe da forholdene var ideelle for lange svev med ski på beina.

- Jeg kom fryktelig lavt over kulen, men fikk farten med meg nedover. Jeg var vel ikke mer enn en meter over bakken da jeg passerte 160 meter, sa en kjempeglad Ingebrigtsen, som på grunn av sin lave svevkurve ikke hadde noen som helst problemer med å stå på rekordhoppet.

Hoppet var en så stor utladning for Ingebrigtsen at han i selve konkurransen landet på «bare» 186,5 meter. Det holdt til 9. plass etter første omgang. Den helt store reaksjonen kom først i finaleomgangen, da Byåsen-hopperen slo av 139,5 meter i forhold til rekordhoppet. Det gjorde at han hadde bare en hopper bak seg på resultatlisten.

Utladning

- Det kom en liten utladning etter kjempehoppet. Jeg følte meg liten da jeg satt på bommen, og fikk vel føling med hvor stor bakken egentlig er, og hvor langt jeg hadde hoppet. Foran finaleomgangen var jeg både spent, nervøs og samtidig helt utslitt.

- Nå er jeg glad dagen snart er over. Nå skal det bli godt med et kvarter i senga, sa Ingebrigtsen på vei tilbake til hotellet.

Etter rekordhoppet hadde den unge trønderen vært gjennom et hektisk program som ikke ga mye hvile. Han gjennomførte to nye hopp, hadde et dusin forskjellige tv- og radiointervjuer, poserte for fotografene, og til slutt måtte han være med på den internasjonale pressekonferansen sammen med de tre beste fra konkurransen.

- Det er slikt man må regne med når man hopper så langt, sa 21-åringen som har kjempet hardt for å komme tilbake etter at han ble verdensmester for fire år siden.

Nytt gjennombrudd

Denne sesongen har vært et nytt gjennombrudd for nordmannen, og han har i enkelthopp, som i kvalifiseringen i dag og i 1. omgang i går, vist at han fortsatt har et enormt potensial. Kanskje er han en av dem som kan ta opp kampen med den suverene tyskeren Martin Schmitt.

- Denne sesongen og det som skjedde her i dag er noe jeg helt klart skal bygge på videre. Jeg har lært utrolig mye om det å takle press. Nå gjenstår det å bli mer stabil, sa VM-vinneren fra 1995 som nå også kan kalle seg verdensrekordholder.

- Presset med å være verdensrekorholder dukker vel bare opp når det er snakk om skiflygning, sa en fornøyd norsk hoppsjef Hroar Stjernen.

Og nettopp skiflygning håper Tommy Ingebrigtsen at det blir mer av i konkurransene framover. I motsetning til Martin Schmitt, som helst ikke vil at man skal bygge bakkene større enn til 230 meter, ser ikke nordmannen noe hinder for hopp opp mot 300 meter .

- Jeg kan tenke meg å hoppe 300 meter hvis man bygger bakkene slik at det blir mulig. Det er veldig spennende med planene de har i Rødkleiva, sa han.

(NTB)